LeBron James in njegov podmladek v bitki s časom

Košarka 7. Jan 202319:00
LeBron James in Bronny
Foto: Profimedia

Le še kakšen mesec loči LeBrona Jamesa od vnovičnega srečanja z zgodovino. Zvezdnik Los Angeles Lakers namreč le še za 459 točk zaostaja za najboljšim strelcem v zgodovini lige NBA Kareemom Abdulom-Jabbarjem. A LeBron si želi kariero kronati na drug način.

Ko je Kareem Abdul-Jabbar leta 1989 sklenil kariero, se je poslovil s kar 38.387 doseženimi točkami v rednem delu lige NBA. Rekord, ki se je zdel skoraj neuničljiv, ga bo letos, če bo le ostal zdrav, izboljšal LeBron James. Trenutno je pri številki 37.928.

Ob dejstvu, da letos na tekmo vpiše kar 28,9 točke, bi ga lahko presegel že v 16 tekmah. Če bi še naprej nadaljeval z enakim tempom in ne bi izpustil nobenega dvoboja, bi bil eden najprestižnejših rekordov lige NBA njegov že 8. februarja, ko v Los Angelesu gostuje Oklahoma City.

Postavlja se vprašanje, kakšen cilj si 38-letni LeBron sploh še lahko postavi v že tako izjemno bogati karieri, v kateri je večkrat osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Odgovor je ponudil v svežem intervjuju za ESPN.

“Moram biti na parketu s svojim fantom. Z Bronnyjem. Res si želim, da bi doživel navezo LeBron starejši in mlajši. To bi bil idealen razplet. Da z njim vso sezono preživim v istem dresu, to bi bila češnja na torti,” je odvrnil LeBron in tako vnovič potrdil, da si želi pred koncem kariere moči združiti s svojim sinom.

Bronny James. Foto: Profimedia

Kdo je Bronny James?

LeBron ima tri otroke. Sinova Bronnyja in Bryca ter hči Zhuri. Oba sinova se ukvarjata s košarko in sta brez dvoma podelovala vsaj delež očetove atletske nadarjenosti. Starejši Bronny je oktobra dopolnil 18 let in trenutno obiskuje zadnji letnik srednje šole Sierra Canyon. Odlikujejo ga eksplozivnost, občutek za igro in met z razdalje.

V višino meri 191 centimetrov in igra na položaju organizatorja igre. Pravi izziv v boju na preboj v ligo NBA ga čaka v prihodnji sezoni, ko bo nastopal v ameriški univerzitetni košarki. Zanimanje zanj kažejo številne slovite univerze kot so Memphis, Michigan, Kentucky, Duke, Ohio State, Oregon, USC in UCLA. Odločitev naj bi sprejel šele enkrat spomladi.

Prvič bo za nabor lige NBA lahko konkuriral leta 2024. Trenutno je Bronny na ESPN lestvici najbolj perspektivnih rekrutov šele na 34. mestu. Strokovnjaki sicer menijo, da je Bronny še daleč od košarkarja, ki bi lahko zaigral v ligi NBA in naj bi potreboval še vsaj dve ali tri leta razvoja, da bi morda dosegel potrebno raven.

Če bo izbran, mu napovedujejo drugi krog. S priimkom James bo brez dvoma lažje preskočil kakšno oviro, predvsem pa bi bla združitev očeta in sina za vsako franšizo izjemno tržno zanimiva. V kolikor bo James mlajši res v ligi NBA zaigral že v sezoni 2024/25, bo James starejši takrat dopolnil že 40 let. Bronny bo moral pohiteti, če bo želel izpolniti veliko željo očeta.

Komentari

Vaš komentar