Legendarni Dražen tudi na filmskem platnu

Košarka 3. Dec 202113:19 2 komentarja
Dražen Petrović; Foto: Tim DeFrisco/Getty Images via Guliver

Po številnih knjigah, muzejskih razstavah in dokumentarnih filmih bo leta 2023 luč sveta ugledal tudi igrani film o tragično preminulem hrvaškem košarkarskem virtuozu Draženu Petroviću.

Leta 2023 bo minilo 30 let od tragične prometne nesreče, v kateri je na eni od nemških avtocest v 29. letu starosti umrl eden od najboljših evropskih košarkarjev vseh časov Dražen Petrović. Da bi spomin nanj ostal večen, poleg nekdanjih in aktivnih košarkarjev, ki o njem govorijo z izbranimi besedami, skrbi mama Biserka. V domačem Šibeniku je odprla spominsko sobo, v Zagrebu muzej.

Ob trideseti obletnici tragedije pa naj bi na filmska platna prišel tudi celovečerni igrani film. Višja sila . zgodba ražena Petrovića je trenutni delovni naslov filma, pod katerega se bo podpisal režiser Danilo Šerbedžija, vsebinsko zasnovo pa je prispeval Ivan Turkovic Krnjak. Kdo bo upodobil Dražena, še ni znano.

Dražen Petrović je sicer pečat pustil v številnih okoljih. Kariero je začel v domači Šibenki, nato je bil z zagrebško Cibono dvakrat evropski klubski prvak. Prvo tujo avanturo je odigral v dresu madridskega Reala, nato pa je odštel v ligo NBA. Tam je bil sprava na stranskem tiru pri Portlandu, v polnem sijaju pa je zablestel pri NJ Nets.

Legendarnega Dražena je zaznamovala tudi reprezentančna kariera. Z jugoslovansko reprezentanco je bil svetovni in evropski prvak ter srebrn na olimpijskih igrah. V olimpijskem finalu pa je leta 1992 zaigral tudi s Hrvaško, a je mora priznati premoč sanjski ekipi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje