Lazić podrl klubski rekord Crvene zvezde

Liga ABA 12. Feb 201815:21 > 15:23
KK Crvena zvezda

Kapetan Crvene zvezde Branko Lazić je z današnjim nastopom v 20. krogu ABA lige že 430. zaigral v rdeče-belem dresu in s tem postal klubski rekorder po številu nastopov.

29-letni reprezentant Srbije je s tem na večni lestvici beograjskega kluba prehitel Slobodana Nikolića, ki je barve Crvene zvezde branil v dveh obdobjih. Najprej med letoma 1975 in 1987, potem pa še med letoma 1989 in 1991. Na tretjem mestu je Predrag Bogosavljev s 423 zbranimi nastopi.

Laziću je čestital tudi njegov nedavni soigralec , Luka Mitrović: “Mojemu velikemu prijatelju in bivšemu soigralcu čestitam za, sedaj še, statistični vstop v Zvezdino zgodovino, čeprav je on s svojo delovnostjo, obnašanjem in borbenostjo, že zdavnaj postal njen del. Čestitke ‘Laki’! Z željo, da čez sedem dni postaneš še igralec v Zvezdinem dresu, ki je osvojil največ naslovov!” #LazaKapiten

Čestitkam ob tekmi Zvezde proti Zadru se je pridružil tudi slovenski reprezentant in nekdanji član beograjskega kluba Jaka Blažič. “Čestitke Lazo! Še na mnoga leta v rdeče-belem dresu,” je zapisal.