Stipe Modrić novi pomočnik Zorana Martića

Liga ABA 30. Jun 201811:24 > 11:30
Facebook

Stipe Modrić, eden izmed članov zlate generacije takratne Union Olimpije, bo v prihodnji sezoni eden izmed dveh pomočnikov novega glavnega trenerja Petrol Olimpije Zorana Martića, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

Strokovni štab Petrol Olimpije je tako močnejši za nekdanjega košarkarja z izkušnjami iz parketa, ki pa je zadnjih nekaj sezon posvetil tudi izobraževanju za trenerja. Z Olimpijo je Stipe Modrić leta 2002 osvojil naslov prvaka Lige ABA, dvakrat je osvojil naslov slovenskega državnega prvaka (2001, 2002), štirikrat pa je bil slovenski pokalni prvak (2001, 2002, 2003, 2010).

Modrić je svojo košarkarsko kariero začel v hrvaškem Sinju, igral pa je še v Slovanu, EnBW Ludwigsburgu, Choletu, Cedeviti, Anwilu, Astrumu ter Portorožu.

Še v sezoni 2017/18 je Stipe Modrić nosil dres ljubljanske Ilirije in se trikrat pomeril tudi s Petrol Olimpijo. Na zadnjem medsebojnem dvoboju je dosegel kar 15 točk, skupno pa jih je Zmajem v sezoni 2017/18 nasul 26. V minuli sezoni je Modrić v povprečju dosegal 7,2 točke, 5,0 skokov in 2,4 podaje na tekmo.

“Pred menoj je novo poglavje v moji športni karieri. S trenerskim delom sem se pobliže spoznal že na treningih ljubljanske Ilirije v zadnjih sezonah, korak na klop Petrol Olimpije pa je prav zagotovo velik, a se že veselim izziva. Z Zoranom Martićem se odlično poznava in prepričan sem, da bo zelo dober mentor, ki mi bo v prehodu iz igralskih v trenerske vode pomagal na vse možne načine. Ob tej priložnosti bi se rad igralcem in vodstvu Ilirije za zadnje tri sezone in jim hkrati zaželel vso srečo v prihodnje,” je dejal novopečeni pomočnik Zorana Martića.

Po Janu Rebcu, Mihi Laporniku ter Draženu Bubniću, ki je sodelovanje podaljšal, je Petrol Olimpija seznam košarkarjev pred začetkom sezone 2018/19 okrepila še za enega košarkarja s slovenskim potnim listom. Jan Špan, ljubljanskemu moštvu se je pridružil pred sezono 2017/18 in bil eden izmed ključnih členov ekipe na poti do 17. naslova državnega prvaka, je s klubom podpisal enoletno pogodbo. Špan je Ljubljani že igral v sezoni 2010/11, takrat pa z Zmaji postal tudi slovenski pokalni prvak.