Povratek Cibone za slavje v Stožicah

Liga ABA 27. Okt 201819:19 > 19:21
ABA liga, Union Olimpija/Aleš Fevžer

Košarkarji Petrol Olimpije so imeli v svojih rokah izjemno priložnost, da na domačem parketu zabeležijo še šesto zaporedno zmago, a so jo po lastnih nespametnih potezah v zaključku zadnje četrtine izpustili iz rok. Cibona je v 5. krogu Lige ABA po podaljšku slavil z 80:78.

Zmaji so imeli v prvem polčasu že deset točk prednosti (29:19), ki bi lahko bila ob slabi igri gostov še višja. Končni izid polčasa je izpod koša postavil Blaž Mesiček (34:25), v nadaljevanju pa so zmaji v Stožicah prikazali slabšo igro.

Gostje iz Zagreba so to znali izkoristiti in se povsem približali domačim (40:39), a je Olimpija predvsem po zaslugi dobre igre kapetana Mirze Begića tretjo četrtino končala z minimalno prednostjo (48:46).

Cibona je v zaključku tudi povedla, domači pa so kljub temu po zadetih prostih metih Mesička in Lazića imeli 15 sekund pred koncem šest točk prednosti. Sledil je dramatičen zaključek, v katerem so Zagrebčani zadeli dve trojki in izsilili podaljšek (68:68).

Dodatnih pet minut je boljše začela Olimpija in povedla s štrimi točkami prednosti, vendar so se gostje znova vrnili v igro. Ključni točki za zmago z 80:78 je s polaganjem prispeval Ljubičić, zadnji met za tri točke pa je za zmago domačih zgrešil Jan Špan.

Pri zmagovalcih je bil z 20 točkami najučinkovitejši Raley-Ross, Ljubičić jih je dodal 14, pri domačih pa sta izstopala Begić s 17 in Mesiček s 16 točkami.

Ne vem, kaj naj rečem, ko na takšen način izgubiš tekmo in zapraviš vse, za kar si garal vseh 40 minut rednega dela. Enostavno sem brez besed. Imeli smo vse v svojih rokah, dvakrat v končnici zadnje četrtine tudi priložnost, da napravimo malo osebno napako, pa je nismo napravili. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik, a na koncu tudi bolj nespametna ekipa na igrišču,” je bil jezen trener zmajev Zoran Martić, njegov stanovski kolega na klopi Cibone Ivan Velić je pristavil: “Zagotovo moram čestitati košarkarjem Petrol Olimpije za izredno borbeno predstavo, hkrati pa čestitam tudi svojim košarkarjem. V zadnji minuti rednega dela igre smo se vrnili v igro in iskali met za tri točke Novačića. Zmaga je ekipna. Za nami je veliko težav v zadnjem času, saj smo bili brez nekaj igralcev, ki so se poškodovali. Velika zmaga in še enkrat, čestitke mojim igralcem za zmago.”