Zadar v Novem mestu dobil derbi dna lestvice

Liga ABA 3. Nov 201821:14 > 21:16
Krka/Drago Perko/kosarka.si

Obračun zadnjeuvrščenih ekip Lige ABA med Krko in Zadrom je v Novem mestu ponudil košarkarsko dramo, ki se je končala po željah hrvaših predstavnikov (77:78).

Zadar je pred kratkim odpustil Aleša Pipana, v dolenjski metropoli pa prišel do druge zaporedne zmage v ligi ABA, s čimer se je po številu zmag izenačil s Krko.

V prvi četrtini so Dolenjci vsekozi imeli prednost in na prvi odmor odšli s prednostjo petih točk (22:17). V drugi četrtini so pobudo prevzeli gostje iz Dalmacije in na polčas odšli s štirimi točkami prednosti (32:36).


Zadar je prednost zadržal tudi v tretji četrtini, medtem ko so domači priključek ujeli pet minut pred koncem (67:67). Krka je tri minute pred koncem po dolgem času povedla (72:69), na kar je sledil dramatičen zaključek. Domen Bratož je 33 sekund pred koncem s trojko Krko približal samo na točko zaostanka (77:78), v zaključku pa tako Lapornik kot Cinac nista bila natančna pri metu izza črte in zmaga je odšla v Zadar.

Andrea Trinchieri je epizodo na klopi Partizana začel z zmago proti Megi s 74:81, Olimpija v ponedeljek gostuje pri evroligašu Budućnosti.