Srb Marko Simonovič pred vrati Cedevite Olimpije!

Liga ABA 18. Jul 201910:24 > 10:25
fiba.basketball

Srbski reprezentant in nekdanji član Zenita Marko Simonovič, bi svojo kariero po poročanju medijev lahko nadaljeval pri Cedevita Olimpiji v Ljubljani.

Po poročanju košarkaškega portala basketballsphere naj bi bil 33-letni Marko Simonovič blizu odhoda v Ljubljano.

V vrstah Cedevite Olimpije je že en Marko Simonovič in sicer veliko mlajši iz Črne gore. Drugi veliko bolj izkušen Marko Simonovič pa si je v preteklosti ustvaril veliko ime v Evropi, doslej je nosil dres Zenita, ki pa ga je po koncu lanske sezone zapustil.

Srbski reprezentant naj bi tik pred prestopol v Cedevita Olimpijo, ki še naprej sestavlja igralski kader za naslednjo sezono. Srbski košarkar, ki bo danes s svojo reprezenatnco začel s pripravami na Mundobasket je v svoji igralski karieri največji pečat pustil pri Crveni zvezdi s katero je dvakrat tudi osvojil ligo ABA

Med drugim je s Srbijo dvakrat osvojil tudi srebrno medaljo. Leta 2014 na Svetovnem prvenstvu in dve leti pozneje na Olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Novoimenovani klub je doslej v svoje vrste pripeljal Eda Muriča, Martina Kramplja ter včeraj Sašo Zagorca in Mirka Mulaliča. Že dlje časa je na seznamu želja tudi Jaka Blažič.