Nova moč v zmajevem gnezdu

Košarka 18. Jun 202414:28 0 komentarjev
Brynton Lemar
Foto: Profimed

Iz tabora Cedevite Olimpije so sporočili, da so se pred novo sezono okrepili z Bryntonom Jevonom Lemarjem, ki je v minuli sezoni nastopal za Hapoel Jeruzalem. Z zmaji je podpisal enoletno pogodbo.

Nova okrepitev v zasedbi Cedevite Olimpije je 29-letni Brynont Lemar, ki ima tako ameriški kot jamajški potni list. 191 centimetrov visoki branilec se je po štirih letih igranja univerzitetne košarke v ZDA preselil  Evropo, kjer je do zdaj branil barve Nancyja, Caena, Sopronija, Start Lublina, Gaziantepa, Reggiane, Eniseya, Le Mansa, AEK in nazadnje Hapoel Jeruzalema.

“Zelo sem navdušen, da sem se pridružil ekipi in tej organizaciji, in hkrati zelo vesel, da sem tukaj. Komaj čakam nastope v Ligi ABA in EuroCupu, in dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi in pomagam zmagati na čim več tekmah. Naš cilj je biti zelo konkurenčen v vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali, in zmagati na čim več tekmah. Zelo sem navdušen in hvaležen za priložnost, ki mi jo je dala Cedevita Olimpija. Verjamem, da je pred nami odlična sezona,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Brynton Lemar.

“Vemo, da ima odličen značaj in se želi vsako sezono izboljšati s trdim delom, obenem pa uspeh ekipe postavlja na prvo mesto. To se odlično vklaplja v našo ekipo za prihajajočo sezono, saj moramo vsi narediti korak naprej. Z igro na obeh straneh igrišča je lahko velik dejavnik za našo ekipo v naslednji sezoni. Veseli smo, da imamo Bryntona v naši ekipi, in komaj čakamo, da pride v Ljubljano,” je ob najavi dejal športni direktor ljubljanskega kluba Chechu Mulero.

“Brynton Lemar je dober fant, spremljam ga še iz časov, ko je igral v francoskem državnem prvenstvu. Gre za igralca, ki primarno igra na položaju ‘dvojke’, lahko pa nekaj časa preživi tudi na položaju organizatorja igre, vendar pa bo pri nas večino časa preživel na položaju branilca-strelca. Naši ekipi lahko pomaga z dobro energijo in igro na obeh straneh parketa, v napadu in v obrambi. V pogovorih z njim je pokazal, da gre za ambicioznega fanta, z željo, da skupaj z ekipo napreduje, da lahko napravimo dober rezultat. Ker gre za kvalitetnega fanta z dobrim značajem, je lahko dobra okrepitev za našo ekipo v okviru našega proračuna,” pa je dodal trener zmajev Zvezdan Mitrović.

Lemar je v sezoni 2023/24 zaigral na 13 tekmah rednega dela izraelske lige in v povprečju dosegal 11,2 točke, 2,5 skoka in 1,2 asistence na obračun. Lemar ima izkušnje z nastopanjem v mednarodnih tekmovanjih, saj je zaigral v Fibinem Evropskem pokalu in Košarkarski ligi prvakov. V slednji je v dresu AEK-ja zaigral na šestih tekmah in beležil 15,7 točke ter 2,7 skoka in 2,0 asistence, v dresu Hapoela pa na 12 tekmah v povprečju dosegal 7,7 točke, 1,8 skoka in 1,4 asistence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!