Predsednik lige ABA napovedal hude kazni

Liga ABA 23. Jul 201913:43 > 13:45
KK Cibona

Novi predsednik lige ABA je v intervjuju dejal, da v regionalni ligi ne bo dopustil takšnih dogodkov, ki so se zgodili v finalu med Crveno zvezdo in Budućnostjo.

Tekme v Beogradu in Podgorici so ostale v senci dogodkov, ki so se zgodili na tribunah in na parketu, ko so gledalci celo prišli na igrišče. Predsednik regionalnega tekmovanja in prvi človek Cibone, ki je v pretekli sezoni osvojila naslov državnih prvakov je oznanil, da bodo kazni za takšne dogodke v ligi ABA od zdaj naprej zelo hude. Tudi morebitna izločitev kluba iz tekmovanja. 

“Žal mi je, da je bila celotna prejšnja sezona pokvarjena zaradi nekaj tekem na katerih nismo videli prave slike lige ABA. Celotno tekmovanje je bilo zanimivo, odlično. Videli smo veliko odličnih tekem toda na koncu vendarle ne moremo biti ponosni. Vsi se zavedamo tega kaj se je dogajalo na nekaterih tekmah. Soglašali smo, da se takšne stvari nikoli več ne smejo ponoviti. V nasprotnem primeru bomo posegli po drastičnih kaznih saj to ni dobro za košarko in navijače, ki pridejo na tekme. Pravila morajo biti bolj stroga pa čeprav so že zdaj v 90% usklajena z Evroligo. Toda v nekaterih primerih bodo kazni zdaj še hujše, ker si ne smemo dovoliti, da se ponovijo dogodki, ki so se odvijali v finalu play-off-a”, je med drugim dejal Domagoj Čavlović.