Kazen za napad na Boatrighta: 20 tisoč + prazna dvorana

Liga ABA 8. Nov 201911:10 > 11:11
KK Mornar Bar

Disciplinska komisija Lige ABA ni imela milosti do Mornarja, ki ga je ostro kaznovala zaradi incidenta ob koncu srečanja 5. kroga proti Cedeviti Olimpiji, ko so njegovi navijači želeli obračunati z Ryanom Boatrightom.

Ekipa iz Bara bo morala plačati 20 tisoč evrov denarne kazni, ob tem bo naslednji domači obračun proti Zadru odigrala pred praznimi tribunami (v VIP sektorju bo lahko največ 100 gledalcev), na derbiju proti Budućnosti pa bo odprt samo zgornji del tribun.

Spomnimo, da se je incident zgodil ob koncu srečanja pri izidu 77:70 za Mornar, ko je Ryan Boatright ukradel žogo in jo v protinapadu zabil skozi obroč. Domači navijači so njegovo potezo sprejeli z velikim neodobravanjem, eden izmed njih pa je Američana v vrstah Cedevite Olimpije celo udaril z navijaško trobljo, nato pa pobegnil.

Oba trenerja sta po koncu srečanja poudarila, da je bil incident nepotrebna črna pika na sicer dobro košarkarsko predstavo.

Vseeno se je vodstvo Lige ABA po vročem dogajanju v lanskem finalu odločilo pokazati ničelno toleranco. Nedavno je bila z delnim zaprtjem tribun na dvoboju proti Krki kaznovana tudi Budućnost, ker so na predhodni tekmi proti Primorski na parket prileteli ključi.

Mornar ima pravico do pritožbe.