Bleda Cedevita Olimpije doma prvič izgubila v ligi ABA

Liga ABA 5. Jan 202016:27 > 16:32
KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so na dvoboju 14. kola Lige ABA v Stožicah doživeli prvi domači poraz v tej sezoni regionalnega tekmovanja. Igokea je v stoženski dvorani slavila zmago s 85:75.

Moštvo Cedevite Olimpije je v nedeljo v Stožicah doživelo prvi domači poraz v tej sezoni Lige ABA. V 14. kolu regionalnega tekmovanja je bila ekipa Igokee boljša s 85:78. Najboljša strelca v zeleno-oranžnem dresu sta bila Codi Miller-McIntyre z 22 točkami in Jaka Blažič z 19 točkami.

Ljubljanski Zmaji so bili v Stožicah v podrejenem položaju praktično skozi celotno tekmo. Obe moštvi sta na parketu na trenutke delovali raztreseno, v takšni igri pa so se bolje znašli košarkarji Igokee, ki so izkoristili kar 16 izgubljenih žog košarkarjev Cedevite Olimpije, v dresu ekipe iz Laktašev pa je prednjačil nekdanji igralec ljubljanskega kluba, Sava Lešić, ki je tekmo sklenil s 27 točkami in osmimi skoki. Izbrance glavnega trenerja Slavena Rimca je pokopal tudi slab met za tri točke (29,6-odsototno; 8/27), Igokea pa se je tako na koncu veselila zaslužene zmage (85:78).

Nova preizkušnja košarkarje Cedevite Olimpije čaka že v soboto, ko jih čaka gostovanje v Beogradu pri Partizanu NIS. Slednji je skupaj z Budućnostjo VOLI po 14 kolih z 11 zmagami na vrhu lestvice Lige ABA.