C. Olimpija v Bratožu našla zamenjavo za Boatrighta

Liga ABA 20. Jan 202016:49 > 16:55
KK Cedevita Olimpija

Slovenski organizator igre Domen Bratož je novi igralec Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. 26-letni Bratož, ki je v minuli sezoni branil barve Krke, bo v dresu Zmajev ostal do konca sezone.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije se je ob začetku novega koledarskega leta okrepilo na položaju ‘enke’. Dres ljubljanskega kluba bo do konca tekmovalne sezone 2019/20 nosil slovenski organizator igre, Domen Bratož, ki je minuli dve sezoni nosil dres novomeške Krke. Sezono 2018/19 je Bratož predčasno zaključil zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na tekmi petega kola Lige Nova KBM za prvaka.

Svojo profesionalno športno pot je Bratož, ki je rojen v Novem mestu, začel prav v dresu Krke, sezono 2012/13 pa kot posojeni košarkar preživel v Slovanu. Tudi v prihodnji sezoni je branil barve moštva iz Kodeljevega, sledila pa je selitev v Tajfun, kjer je preživel dve sezoni, in med drugim v sezoni 2014/15 osvojil naslov državnega prvaka.

Povezano

Leta 2016 je prestopil v AVIS Raplo, ki nastopa v estonskem državnem prvenstvu, nato pa se je vrnil v Novo mesto, in bil eden od glavnih razlogov, zakaj se je Krki uspelo iz Lige ABA 2 prebiti nazaj v Ligo ABA.

V sezoni 2018/19 je Bratož zaigral na 21 tekmah slovenskega državnega prvenstva, in v povprečju dosegal 7,2 točke, 2,8 podaje in 2,0 skoka na tekmo. V Ligi ABA je nastopil na 20 tekmah in beležil 7,0 točke, 2,9 skoka in 2,7 podaje na obračun.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
“Na položaju organizatorja igre smo se okrepili z Domnom Bratožem, ki nam bo v veliko pomoč v slovenskem državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Slednji je dokazan igralec na slovenskih košarkarskih parketih, ima pa tudi izkušnje z igranjem v Ligi ABA, zato bo Domen zagotovo v veliko pomoč celotni ekipi. Na začetku sezone je Bratož še saniral poškodbo kolena iz minule sezone, zato bo zagotovo potreben čas, da pride v pravi tekmovalni ritem, ker pa gre za zelo delovnega in marljivega košarkarja, verjamem, da mu bo to uspelo v najkrajšem možnem času, obenem pa se bo, kot igralec, ki najprej poskrbi za svoje soigralce in šele nato nase, zelo dobro ujel s svojimi novimi soigralci.”

Domen Bratož, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Skupaj z ostalimi igralci bomo napravili vse, da sezono zaključimo na najboljši možen način. Vsi vemo, kakšne cilje imamo, glavna želja pa je zagotovo ta, da se vsi državni naslovi vrnejo v Ljubljano. Vse navijače vabim, da se nam v čim večjem številu pridružijo na tekmah državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja, ter da skupaj pridemo do novih uspehov in zmag.”