URADNO: Jurica Golemac novi trener Cedevite Olimpije!!

Liga ABA 27. Jan 202016:54 > 17:07
KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je dobila novega trenerja. To je pričakovano postal Jurica Golemac, ki je zamenjal dosedanjega trenerja Slavena Rimca, ki je po nedeljskem porazu proti Koper Primorski sklenil sodelovanje z ljubljanskim klubom.

Kot smo danes že pisali je dopoldne Cedevita Olimpija prekinila sodelovanje z dosedanjim trenerjem. Slaven Rimac v Stožicah ni dosegel pričakovanih rezultatov. Sodu pa je izbil dno včerajšnji domači poraz proti Koper Primorski, ki je Ljubljančane nekoliko oddaljij od zaključnega turnirja četverice.

Kot smo že poročali pa je sedaj tudi uradno novi trener postal Jurica Golemac.

Povezano

Jurica Golemac bo Cedevito Olimpijo prvič vodil v soboto, ko bodo Zmaji ob 19.00 gostovali v Beogradu pri FMP-ju.

Trenersko pot je Golemac začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov Lige ABA. Trenerske izkušnje je pridobival tudi kot pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo, po tem ko jo je prevzel, po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta v Ligi Nova KBM. Leta 2017 se je Golemac usedel na klop takratne Sixt Primorske, in Koprčane že v prvi sezoni pripeljal do naslova prvaka Pokala Spar, finala Lige ABA 2 in polfinala slovenskega državnega prvenstva.

Prelomna sezona, v kateri je Golemac pokazal vse razkošje svojega trenerskega talenta, pa je bila sezone 2018/19, ko je s koprskimi ‘tigri’ osvojil naslov prvaka Lige ABA 2, naslov slovenskega državnega prvaka, ter pokalni in superpokalni naslov. Tudi sezon0 2019/20 je, zdaj Koper Primorska, začela odlično, pod taktirko Golemca osvojila še drugi zaporedni superpokalni naslov, in vse do razpada ekipe veljala za največje presenečenje nove sezone v Ligi ABA. Po finančnih težavah koprskega kluba, je Golemac 20. decembra lani prekinil pogodbo s Koper Primorsko.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
“Jurica Golemac se je, odkar je vlogo igralca zamenjal za vlogo trenerja, izkazal za enega izmed najbolj nadarjenih evropskih trenerjev. Nenazadnje je to dokazal v Kopru, kjer je v minuli sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, obenem pa v tej sezoni poskrbel, da koprsko moštvo velja za eno izmed največjih presenečenj Lige ABA. Izredno veseli smo, da se je Golemac odločil, da sprejme izziv, in se v Ljubljano vrne kot glavni trener Cedevite Olimpije, navkljub dejstvu, da je imel na voljo številne ponudbe, a ravno njegova odločitev dokazuje, da je naš projekt na pravi poti k temu, da v Ljubljani košarko znova dvignemo na višjo raven. Verjamem, da je Golemac prava izbira za glavnega trenerja našega moštva, in da bo v prihodnje rastel skupaj z našim klubom.”

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Občutki so mešani. Kot nekdanji igralec ljubljanskega kluba, sem si vedno želel nekega dne tudi postati glavni trener Cedevite Olimpije. Zagotovo za to sedaj ni idealen čas, nenazadnje sem na tem mestu zamenjal prejšnjega trenerja, Slavena Rimca. Toda potrebno je zavihati rokave, začeti delati in popraviti trenutno stanje. To nam zagotovo lahko uspe, saj je ekipa dovolj kakovostna, da igra veliko bolje, kot je igrala do tega trenutka.”