ABA: Cibona po zmagi proti Krki "lažje diha"

Liga ABA 1. Feb 202019:03 > 19:07
ABA/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Na prvi tekmi sobotnega sporeda 18. kroga lige ABA je zagrebška Cibona v Novem mestu premagala Krko s 77:69 in s tem prišla do šeste prvenstvene zmage.

V dvorani Leona Štuklja v Novem mestu je Cibona imela prednost in pobudo skozi večino srečanja. V tretji četrtini so tudi imeli najvišjo prednost ko so imeli +16. 

Najučinkovitejši pri Zagrebčanih je bil Ivan Novačić, ki je dosegel 22 točk in dodal 5 skokov. Matic Rebec je za goste dosegel 12 točk, Shane Gibson pa 10. Kapetan Cibone Marin Rozić jih je dodal 9. Eden najbolj nadarjenih mladih evropskih košarkarjev Roko Prkačin ni stopil na parket. 

Pri Kri je z 21 točkami in 8 skoki izstopal Marko Jošilo. Luka Lapornik je dosegel 15 točk, 11 točk je zabeležil Ivan Ramljak

Cibona je zdaj pri 6 zmagah in 12 porazih in ima dve zmagi prednosti pred zadnjeuvrščenima Zadrom ter Mego. Krka ima po tretjem zaporednem porazu enak rezultat. (6-12).

V naslednjem krogu bo Cibona doma na pomembni tekmi gostila Mego, Krka pa bo gostovala pri Igokei. 

Po tekmi je trener Krke Vladimir Anzulović dejal: “Čestitke Ciboni za zmago. Tekmo smo izgubili v prvem polčasu, ko nismo znali obraniti Ciboninih napadov. Zelo težko je bilo igrati brez dveh prvih organizatorjev igre, še posebej se je to poznalo v napadu, kjer so igralci morali igrati na položajih, na katerih drugače ne igrajo. Na koncu smo prišli na razliko ene točke, a nam je zmanjkalo moči. Na koncu sem lahko zadovoljen, s kakšno energijo so fantje odigrali tekmo, še posebej v drugem polčasu. Za kaj več pa nam je zmanjkal organizator.”

Na drugi strani je bil zagotovo bolj zadovoljen trener Cibone Ivan Velić: “Zagotovo zelo pomembna zmaga za nas. Bili smo pod pritiskom, a se je že velikokrat, od kar sem trener, pokazalo, da najbolje igramo prav pod največjim pritiskom. Odigrali smo zelo dobro in čestitke mojim igralcem za to. Igrali smo dobro, zrelo in pametno. Na koncu sta nas povlekla najbolj izkušena igralca, Novačić in Rozić, a je vse skupaj zmaga kolektiva.”