Desetletje je mimo, Kecmanov koš večen!

Liga ABA 24. Apr 202018:42 > 18:53
Privatna arhiva

Košarkarji Partizana so na današnji dan pred točno desetimi leti s trojko Dušana Kecmana v zadnji stotinki sekunde finala ABA lige premagali Cibono. Koš je bil še toliko slajši, ker so črno beli z njim regijsko tekmovanje osvojili sredi Zagreba in se tako veselili svoje četrte zaporedne zvezdice.

Marko Metlas/EB via Getty Images

Partizan je v prepolni zagrebški Areni vodil večji del tekme, srečanje bi morali že prej odločiti v svoj prid, a so s številnimi izgubljenimi žogami Cibosom dovolili priključek in podaljšek. Bojan Bogdanović je domače povedel v vodstvo 74:72, slavje se je že začelo, na igrišče so pritekli igralci Cibone s klopi, potem pa se je zgodilo. Intergalaktični koš 0,6 sekunde do konca …

Duško Vujošević je že segel po suknjič, da ga obleče in gre čestitat nasprotniku, toda zbrani Aleksandar Rašić je žogo spravil do Kecmana, kateremu je uspel met kariere v Areni pa se je začelo rajanje črno-belih.

Pomislilo smo: ‘ Ali je sploh mogoče, da izgubljamo dobljeno tekmo že drugič zapored?’ Pogledal sem k semaforju, vidim, da ostaja približno pol sekunde, sodnik je dal žogo Rašiću in počakal, da so se rezervni igralci Cibone vsaj približno pomaknili proti klopi, v tem trenutku najbrž nihče od njih sploh pomislil ni, da bo kdo od nas metal na koš. Aleksandru sem pomignil naj mi čim prej poda za zadnji met in da, kot radi rečemo, kar bo naklonil Bog. In Bog nam je naklonil zmago,” je v nedavnem intervjuju za srbske kolege pri Sportklubu povedal Kecman.

Cibona – Partizan 74:75 (60:60)

Cibona: Vrbanc, Gordon 31, Bogdanović 5, Radošević, Vukušić, Andrić 2, Bagarić, Udrih 5, Tomas 31.

Partizan: Roberts 13 (14 skokov), MekKejleb 7, Kecman 7, Milošević, Rašić 11, Mitrović, Božić 11, Marić 14 (11 skokov), Veseli 8, Đekić, Vraneš 4.