Top postava C. Olimpije: Dragič, Green, Nurkič, Baynes

Liga ABA 1. Maj 202019:07 > 19:31
Twitter

Ljubitelji košarke so imeli priložnost glasovati za najboljšo petorko Cedevite Olimpije v zgodovini lige ABA. Glasovali so prek družbenih omrežij, po treh tednih pa le izbrali najboljšo postavo.

V idealni postavi Cedevite Olimpije so se znašli kar štirje nekdanji košarkarji Union Olimpije ter eden, ki je igral za Cedevito iz Zagreba. Izmed vseh petih trenutno kar štirje igrajo v ligi NBA kar pomeni, da bi v tej sestavi Cedevita Olimpija nedvomno imela zelo zelo močno ekipo, ki bi bila konkurenčna ne samo v ligi ABA ampak tudi v Evropi.

Prvo ime je nedvomno Ljubljančan Goran Dragič, ki je dres Union Olimpije nosil v sezoni 2007/08. Sledi trenutni kapetan “oranžnih” zmajev Jaka Blažič in edini, ki še ni igral v ligi ABA.

Tu je tudi Danny Green, ki je v lanski sezoni osvojil naslov v ligi NBA s Torontom letos pa je član zelo močnih LA Lakersov. V dresu zmajev je igral le kratek čas in sicer v obdobju, ko je v ligi NBA potekal “lockout” med 1. julijem in 8. decembrom 2011.

Gregory Shamus Getty Images Sport

Preden se je preselil v ligo NBA je v Ljubljani zaigral tudi Avstralec Aron Baynes. V takratnem obdobju 12/13 je Baynes pustil zelo dober vtis, danes pa je član Phoenixa.

Edini, ki nikoli ni zaigral za Olimpijo je Jusuf Nurkič, ki je svojo košarkaško pot začel v Zagrebu pri Cedeviti. Igralec iz BiH je za Cedevito igral med leti 2012-14. Od leta 2017 je član Portlanda, kjer je bil v lanski sezoni do poškodbe celo eden izmed boljših v ligi NBA.