Golemac pred odhodom ali le provokacija pred derbijem?

Košarka 13. Okt. 202111:25 > 11:351 komentar
Delite:
Jurica Golemac, foto: Cedevita Olimpija/ Aleš Fevžer.

Po porazu Cedevite Olimpije v 3. krogu lige ABA proti FMP-ju, sploh prvem v letošnji sezoni za zmaje, so se v Bosni in Srbiji kot požar po spletu razširili zapisi, da Jurica Golemac zapušča klop Ljubljančanov.

“Zavračamo vse govorice,” je bil jasen odgovor iz kluba, ko smo povprašali o špekulacijah, ki so presenetile slovensko košarkarsko javnost in tudi ljubljanskega prvoligaša.

Cedevita Olimpija je v prvih dveh krogih lige ABA suvereno ugnala Krko in Borac, proti FMP-ju pa izgubila po podaljšku, potem ko je v zadnji četrtini zapravila 13 točk naskoka. Za uvod v sezono so zmaji Krko porazili še v slovenskem superpokalu.

Zdi se precejšnje naključje, da so se zapisi, ki so Jurico Golemca podili iz Cedevite Olimpije in na klop posedli Milana Tomića, pojavili pred tekmo proti Crveni zvezdi. V nedeljo bodo namreč vitaminski zmaji gostovali v Beogradu. Srbe do tekme s slovenskimi prvaki čaka peklenski razpored. Danes v Evroligi gostijo Žalgiris, v petek gostujejo pri moskovskemu CSKA-ju.

Tomić je sicer nekdanji trener Zvezde, na klopi je sedel v sezoni 2018/19, ko je osvojil ligo ABA in srbsko prvenstvo. To je tudi njegova edina dosedanja služba na položaju glavnega trenerja, dvakrat je kot začasni strateg vskočil še pri Olympiakosu, kjer je sicer kar deset sezon deloval kot pomočnik.

Komentari

Vaš komentar