V Srbiji prepričani, da je Cibona namerno izgubila (VIDEO)

MZT Skopje Cibona
Foto: MZT Skopje/Danail Petrović

V zadnjem krogu lige ABA je odprt le še boj za obstanek, saj so mesta v končnici že podeljena. Neposredno v nižjo ligo vodi le zadnje mesto, ki se ga otepata Borac in MZT. Bolje trenutno kaže Makedoncem, ki so v petek vpisali morda ključno zmago sezone proti Ciboni. V Srbiji so prepričani, da je šlo za nameščeno tekmo.

Borac in MZT sta se v zadnji krog podala izenačena. Oba sta imela na računu po 6 zmag in 19 porazov. V primeru enakega izkupička je v prednosti srbski klub, a ima v 26. krogu rednega dela liga ABA tudi precej težjo nalogo – gostuje v Morači, kjer je Budućnost zelo težko premagljiva.

Po petkovem razpletu dvoboja v makedonski prestolnici Borac v Podgorici nujno potrebuje zmago, če se želi rešiti izpada. Pobeg z dna lestvice, vsaj za 24 ur, si je v petek priboril MZT. Proti Ciboni mu sicer še ob polčasu ni kazalo dobro. Hrvati so na odmor odšli z vodstvom 53:41, a nato nehali igrati. V tretji četrtini je Cibona vpisala le 5 točk in jih dovolila 30. Tekma je bila odločena (87:74).

V Srbiji se sprašujejo, če je bila morda tekma v dvorani Jane Sandanski nameščena. Olje je na ogenj prilil Lovro Mazalin, ki je v enem izmed protinapadov v tretji četrtini, ko je pod obroč pritekel povsem sam, grdo zgrešil.

“Nekdo je bil plačan ob polčasu”, “to je nameščena tekma” in podobni komentarji so se vsuli na družbenih omrežjih, kjer se uporabniki sprašujejo o regularnosti tekme, medtem ko portal Kurir vodstvo lige ABA poziva k preiskavi.

Omeniti velja, da dvoboj za Cibono ni imel pomena, saj si je že zagotovila obstanek, medtem ko si je hkrati že zaprla vrata v končnico. Edina olajševalna okoliščina za volkove je poraz v prejšnjem krogu, ko so si prav tako privoščili sramoto, le da na domačem parketu. Zadar jih je v košarkarskem centru Dražena Petrovića porazil s kar 89:63.

Že zdaj je jasno, da bo zadnjeuvrščeno ekipo lige ABA prihodnje leto zamenjal slovenski klub. V nedeljo se bosta namreč v finalu lige ABA 2 pomerili dve slovenski ekipi, Helios Suns in Krka. Prvak si zagotovi neposredno vozovnico za prvo ligo, podprvak pa se bo v dodatnih kvalifikacijah srečal s predzadnjim moštvom lige ABA. To bo, kot trenutno kaže, MZT Skopje.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje