Prekrasne novice za družino Kubacki

Smučarski skoki 14. Apr 202318:02 0 komentarjev
David Kubacki
Foto: Profimedia

Marta Kubacki, žena poljskega skakalnega šampiona Dawida Kubacki, je po hudih težavah s srcem, dolgo časa je njeno življenje viselo na nitki, zapustila bolnišnico in odšla v domačo oskrbo.

Poljak David Kubacki je zaradi hudih zdravstvenih težav njegove soproge 20. marca v Vikersundu končal sezono in se z zasebnim letalom nemudoma odpravil na Poljsko, saj je bila njegova žena Marta zaradi zastoja srca urgentno pripeljala v bolnišnico.

Dolgo se ni vedelo, kako se bo vse skupaj končalo, a k sreči so ji zdravniki rešili življenje. Slab mesec dni po velikanskem šoku je poljski skakalni šampion z objavo na Instagramu sporočil, da je njegova žena zapustili bolnišnico.

“Danes smo se vrnili domov. Mirno lahko rečem, to, kar so naredile roke zdravnikov, medicinskih sester in fizioterapevtov, je pravi čudež,” je zapisal 33-letni Poljak ter dodal, da bo ženi v nadaljevanju pri bitju srca pomagal tudi srčni spodbujevalnik.

“Hvala vsem za vse vaše molitve, dobre misli, besede spodbude. Še jih bomo potrebovali, saj Marta začenja intenzivno rehabilitacijo, jaz pa počasi spoznavam novo realnost,” je še zapisal poljski skakalec. “Iskrena hvala celotnemu osebju šlezijskega centra za srčne bolezni v Zabrzeju. Ste ekipa, vredna zmage v pokalu narodov. Izkazalo se je, da skoraj vsi poznamo nekoga s srčnim defibrilatorjem, znanim kot srčni spodbujevalnik. S takšno osebo bom delil življenje,” je še zapisal Kubacki.

Anže Lanišek
Foto: profimedia

Da se njeno stanje izboljšuje smo izvedeli že ob zaključku svetovnega pokala v Planici, ko nanj ni pozabil slovenski skakalec Anže Lanišek, ki je s solzami v očeh na zmagovalni oder stopil s silhueto Poljaka. “Na srečo se Martino zdravstveno stanje izboljšuje. Vsak dan je bolje, napredujemo,” je pred dvema tednoma dejal v intervjuju za poljski Eurosport.

“Najpomembneje je, da njeno srce ponovno bije brez pomoči tehnologije. Zdravstveni parametri, ki so bili na začetku zelo slabi, so se začeli zelo hitro izboljševati. Zdravnik je tako hitra vrnitev vrednosti v normalno stanje označil za čudež. Ponavadi vse skupaj traja veliko več časa,” je dodal.

Odlična sezona

Kubacki ima kljub predčasnemu koncu odlično sezono. Osvojil je bron na svetovnem prvenstvu in bil drugi na novoletni turneji. Kar 15-krat je stal na stopničkah svetovnega pokala, od tega je vpisal šest zmag. V skupnem seštevku je na koncu padel na četrto mesto, prehitel ga je ravno naš Lanišek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!