Teden beograjske drame pripadel Crveni zvezdi

Košarka 6. Jun 202222:50 > 07. Jun 2022 7:07 0 komentarjev
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Na odločilni tekmi finala lige ABA med Partizanom in Crveno zvezdo je bilo spet vroče. Tekma je bila ob rezultatu 39:39 prekinjena zaradi navijaških izgredov. Nato se je obračun nadaljeval pred praznimi tribunami, a na koncu se naslova veseli Crvena zvezda.

Navijači v Beogradu so izjemno vročekrvni, predvsem ko gre za derbi med Partizanom in Crveno zvezdo. Tudi na peti tekmi serije finala lige ABA, ko je bila serija izenačena na 2:2 v zmagah, ni šlo brez prekinitev.

Navijači so namreč na sodnike začeli metati razne predmete, kar je povzročilo, da so delilci pravice zapustili parket skupaj s košarkarji obeh ekip, tega pa so nato zavzeli nekateri navijači, ki so se na igrišču tudi slikali. Del jih je moralo nato zapustiti tribune za košem, na katerega v drugem polčasu napada Crvena zvezda, končna odločitev pa je bila, da se bo tekma nadaljevala le pred praznimi tribunami dvorane Aleksandra Nikolića.

Sodniška trojica. Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

V primeru, da navijači ne bi zapustili tribun, bi zmaga za zeleno mizo pripadla Partizanu. Kljub temu se številnim ni mudilo zapustiti svojih sedežev. Tekma se je začela ob 20. uri, končala pa šele skoraj štiri ure kasneje.

Zvezda šestič prvak lige ABA

Na poti do finala je Crvena zvezda, najboljša ekipa rednega dela sezone, v polfinalu z 2:1 v zmagah premagala slovenskega predstavnika Cedevito Olimpijo, medtem ko je Partizan z enakim izidom izločil črnogorsko Budućnost.

V prejšnjih finalnih tekmah sta ekipi dobili dvoboja pred svojimi navijači: Crvena zvezda je na prvih dveh zmagala z 90:76 in 85:81, Partizan pa na naslednjih dveh s 70:67 in 112:84.

Tako kot prejšnje tekme pa so tudi zadnji finalni dvoboj zaznamovali navijaški izgredi. Zaradi metanja predmetov na igrišče in v sodnike so tekmo najprej prekinili v 24. minuti pri izidu 39:39, po več kot uri pa nadaljevali pred praznimi tribunami.

Zaradi slabe organizacije tekem je vodstvo lige obema kluboma že pred današnjim dvobojem naložilo visoke denarne kazni in na zadnjih treh tekmah tudi omejilo število navijačev v dvorani. Crvena zvezda je za prvi dve tekmi dobila 27.500 in 35.000 evrov kazni, Partizan pa za tretjo, ki je bila tudi nekaj časa prekinjena, 50.000 evrov.

Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil danes Dejan Davidovac s 15 točkami, pri poražencih pa je izstopal Kevin Punter s 27.

Crvena zvezda je skupno že šestič postala prvak regionalnega tekmovanja, Partizan pa po finalnem porazu prav tako ostaja pri šestih naslovih, zadnjega ima iz leta 2013.

Liga ABA, finale, peta tekma

Ponedeljek, 6. junij:

Crvena zvezda – Partizan 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19) /3:2/

// Crvena zvezda je dobila serijo z izidom 3:2 v zmagah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!