Zvezda do vodstva v seriji

Košarka 16. Maj 202120:51
Crvena zvezda je dobila prvo tekmo v finalu lige ABA. Foto: Twitter

V prvi tekmi finala lige ABA je Crvena zvezda v Beogradu premagala Budućnost z 82:78 in povedla v seriji. Prvak bo postala ekipa, ki bo prva prišla do treh zmag.

Rivalstvo med srbskim in črnogorskim moštvom je v zadnjih letih postala stalnica lige ABA, saj se oba kluba že tretjič zapored merita v finalu tega tekmovanja. V sezoni 2017/18 je bila boljša Budućnost, leto kasneje je zmagala Crvena zvezda, lani pa prvaka zaradi koronavirusa ni bilo.

Današnjo tekmo v dvorani Aleksandra Nikolića so bolje odprli domači, ki so hitro povedli s +7 (11:4). Domači so z enostavnimi rešitvami v napadu polnili koš Budućnosti in povedla že z 18:9, nato pa se je ustavilo. Črnogorci so zaigrali odločneje v obrambi, v napadu pa izkoriščali priložnosti in pred prvim odmorom sta bili ekipi poravnani na 20:20. Zelo izenačen je bil začetek druge četrtine, proti koncu prvega polčasa pa je Zvezda znova zaigrala malenkost bolje od tekmeca in na glavni odmor odšla s prednostjo šestih točk (44:38). Blestela sta Jordan Loyd s 15 točkami za domače in Willie Reed s 14 za goste.

Beograjčani so s košem Kuzmića odlično odprli tretjo četrtino in povedli za sedem točk, a se je Budućnost odlično vrnila in dvakrat celo povedla za točko (52:51, 54:53). Tretji del tekme je bil zelo izenačen le do samega zaključka, v njem je Zvezda na hitro pobegnila na osem točk prednosti (63:55). S takšnim rezultatom so rdeče-beli vstopili v zadnjo četrtino, prednost pa hitro podvojili (70:55). To prednost so nato zadržali do konca, čeprav je bil končni rezultat zelo tesen (82:78). Najboljši strelec tekme je bil na koncu sicer Reed, pri Zvezdi pa sta za prvo zmago v finalu največ prispevala Loyd (21 točk, šest skokov, pet podaj) in Ognjen Dobrić (23 točk, 5 skokov).

Naslednja tekma v tem finalu bo v torek, znova v Beogradu. Serija se bo nato preselila v Podgorico, kjer bo tretja tekma prihodnjo soboto.

Komentari

Vaš komentar