Heroj Herro popeljal Miami do tretje zmage nad Bostonom

Kevin C. Cox/Getty Images

Košarkarji Miamija so na četrti tekmi finala Vzhoda s 112:109 premagali Boston in v seriji povedli s 3:1.

Vročico po tretji zmagi v seriji do prvega velikega finala Lige NBA po šestih letih loči le še ena zmaga.

Heroj Miamija je bil tokrat mladi Tyler Herro, ki je tekmo končal s 37 točkami. Herro je poskrbel za rekord franšize, saj takšen dosežek v končnici ni uspel še nobenemu novincu. Hkrati je postal šele drugi 20-letnik, ki je na tekmi končnice dosegel toliko točk. Magic Johnson jih je leta 1980 vpisal 42.

Miami je večji del prvega polčasa narekoval ritem igre in bil v prednosti. Ta do tretje četrtine ni nikoli zares narasla, v tem delu igre pa je Vročica povedla s +12. Boston se je hitro pobral in vrnil še pred začetkom zadnje četrtine. Slednja se je začela z izidom 77:76 za Miami.

Boston je nato prišel do preobrata in povedel s 85:84, a je Miami spet hitro prevzel pobudo in v končnico vstopil z majhno prednostjo. Končnica je bila pričakovano napeta. Boston je lovil nasprotnika in 16 sekund pred koncem s trojko Browna zaostanek znižal na 107:104. Mladi Herro je bil natančen s črte prostih metih (109:104), Celticsi pa so se nato z novo trojko še bolj približali (109:107). S črte prostih metov je bil nato natančen Butler (111:107), v tretje pa Boston ni prišel do trojke za priključek. Nenatančen je bil Walker, koš za dve točki pa je v istem napadu dosegel Hayward. Končni izid je na drugi strani z enim zadetim prostim metom postavil Butler.

Pri Miamiju je bil najuspešnejši Tyler Herro (37 točk in šest skokov), Jimmy Butler se je izkazal s 24 točkami, Goran Dragić pa jih je vpisal 22.

Na drugi strani je 28 točk dosegel Jasyon Tatum, 21 pa jih je dodal Jaylen Brown.

Peta tekma je na sporedu 26. septembra.