James sebe in Davisa primerjal s tandemom Shaq-Kobe

Liga NBA 3. Okt 20209:53 > 9:55
Douglas P. DeFelice/Getty Images

Po drugi tekmi finalne serije med Heat in Lakers je Lebron James spregovoril o primerjavi med nekdanjima legendama jezernikov.

Lakers imajo morda že odločilno prednost, novinarji pa so Jamesa zato hiteli spraševat o primerjavi legendarnega dueta Bryant-O’Neal.

Bil sem še dijak, ko sem po TV gledal Shaquillea in Kobeja, morda sta celo najbolj dominanten duet v zgodovini košarke. Vemo, kaj je doprinesel Shaq, a elegantnost Kobeja je bila zaslužna tako za obrambo, kot napad. Če naju z Anthonyem primerjate s to zgodbo, mi laskate. Vesel sem, ker se me omenja v istem stavku s tema velikanoma košarke,” je dejal James, potem pa tandema še primerjal.

 “Če pogledamo višino, moč in hitrost, s katero je igral Shaq, jo lahko mogoče primerjate z mojo igro. Če pa gledate elegantnost, met in obrambo v raketi, potem je Anthony recimo podoben Kobeju. Jasno, vsi igramo na različnih položajih. Kobe je naravna dvojka, jaz niti ne vem kaj sem, Shaq je center, AD pa prav tako hibridna pozicija. Skupna nam je zmagovalna miselnost,” je dejal James.

Kljub zmagi nad Miamijem pa LeBron ni bil najbolj zadovoljen z obrambo na drugi tekmi in meni, da ima LA na tem področju še rezerve.