"LeBron najboljši? Da, a le v 21. stoletju."

Liga NBA 15. Okt 202019:02 > 19:06
Getty Images/Kevin C. Cox

Nekdanji trener Clevelanda David Blatt meni, da je LeBron James najboljši košarkar preteklih dveh desetletij, ne želi pa ga primerjati z legendami prejšnjih obdobij najmočnejše košarkarske lige.

Getty Images/Gregory Shamus

Blatt je z LeBronom sodeloval prav pri Clevelandu, kjer je James leta 2016 pod taktirko Tyronna Lueja osvojil šampionski prstan. James se je po tem naslovu proti Golden Statu označil za največjega vseh časov.

Ljudje me pogosto sprašujejo, če je LeBron najboljši igralec v zgodovini Lige NBA. Po mojem mnenju tega naziva ne moremo pripisati nobenemu igralcu. Vsako obdobje ima svojega superheroja. V 60-ih sta bila najboljša Bill Russell in Wilt Chamberlain, v 70-ih je vladal Kareem Abdul-Jabbar, v 80-ih Magic Johnson in Larry Bird, v 90-ih Michael Jordan, najboljši igralec prvih 20 let 21. stoletja pa je vsekakor LeBron. Obstjajo tisti, ki ne delijo tega mnenja, za to imajo svoje argumente, a dejstvo je, da je on najboljši v tem obdobju,” meni Blatt.

Ameriški trener izraelskega porekla je pohvalil sodelovanje LeBrona z Anthonyjem Davisom. Dvojec je letos kraljeval v Ligi NBA in Lakerse popeljal do naslova.

Sijajno se razumeta. Že v prvi skupni sezoni sta zablestela. Odlično sta se dopolnjevala, nista bila egoistična, oba sta zaradi ekipe žrtvovala svojo osebno statistiko. Kaj sledi? Bomo videli. Trenutno sta najboljši par v NBA,” dodaja Blatt.

LeBron je z Lakersi osvojil svoj četrti šampionski prstan. Pred tem je bil uspešen še z Miamijem (2x) in Clevelandom.