K prvakom Dončićev "prijatelj", v Dallas James Johnson

Liga NBA 21. Nov 20209:29 > 9:57
Harry How/Getty Images

Košarkarsko moštvo Los Angeles Lakers se je prvi dan sklepanja pogodb na tržnici prostih igralcev v ligi NBA okrepilo z Montrezlom Harrellom. Američan je bil v minuli sezoni izbran za najboljšega šestega igralca lige, z jezerniki pa je podpisal dvoletno pogodbo v višini 19 milijonov dolarjev.

Naj spomnimo: Harrell je v polfinalni seriji zahodne konference minule sezone Dončića ozmerjal z rasističnimi besedami “Bitch ass white boy“, kar bi se slovenilo približno kot “Strahopetna bela pi**a”. Ob prihodu Harrella pa LA Lakers zapušča Dwight Howard, ki odhaja k ekipi Sixers v Philadelphio.

Poslovali so tudi klubi slovenskih košarkarjev. Miami Heat so oznanili, da se poleg Gorana Dragića vrača tudi center Meyers Leonard, moštvo pa je zapustil Derrick Jones mlajši, ki je odšel k Portland Trail Blazers.

Dallas Mavericks Luke Dončića je po dobrih predstavah ob koncu minule sezone podpisal pogodbo s Treyem Burkom, sklenili pa so še kupčijo z Detroitom in Oklahoma City Thunder ter pripeljali Jamesa Johnsona.

Denver Nuggets so si zagotovili zvezdnika Reala iz Madrida Facunda Campazza in JaMychala Greena. Moštvo je zapustil Jarami Grant. Ob koncu sinočnjega poslovanja je postalo jasno še to, da dolgoletni center Oklahome Steven Adams odhaja v New Orleans Pelicans.