Bryant v Lakerse povabil Anthonyja

Liga NBA 27. Jan 201414:02 > 14:29

Ljubljana – Kobe Bryant se še naprej muči s poškodbo kolena, kar pa ne pomeni, da ne spremlja dogajanja v ligi NBA.

Prvi zvezdnik Los Angeles Lakers tako ni spregledal niti odličnih iger Carmela Anthonyja v zadnjem času. Med drugim je Anthony z 62 doseženimi točkami ob zmagi New Yorka proti Charlottu zrušil tudi Bryantov rekord po številu doseženih košev v slovitem Madison Square Gardnu. Bryant je pred leti New Yorku nasul 61 točk.

Brez dvoma je Anthony prvo ime neprepoznavnih kratkohlačnikov, ki kljub številnim vloženim milijonom ne pridejo do pravih rezultatov. Eden glavnih zvezdnikov lige NBA bo po koncu sezone lahko izbiral: ali bo z New Yorkom podpisal novo petletno pogodbo v višini 130 milijonov ameriških dolarjev ali pa bo postal prost igralec in bo izbiral med ponudbami proestalih zainteresiranih klubov. Bryant bi si želel, da njegov soigralec iz ameriške reprezentance izbere drugo možnost.

Poglejte, vsi želijo igrati v Los Angelesu. New York je izjemno mesto, ne razumite me narode, toda je veliko hladnejši od LA-ja. Tukaj imamo palme, plažo in je zaradi tega igranje tu privlačnejše,” je Bryant kar prek medijev začel s snubljenjem Anthonyja: “Če želi prijateljski nasvet, bom zelo vesel, da mu pomagam. Mislim, da mora on skupaj z družino sprejeti končno odločitev, ki je za njih najboljša. Nihče si ne zapomni najboljšega strelca lige, temveč tistega, ki je osvojil naslov. Najpomembnejše je vzeti naslov.

Bryant je šel še korak dlje in navedel tudi popoln primer zgoraj napisanega. “Poglejmo LeBrona Jamesa. Iz Clevelanda je prišel v Miami, žrtvoval se je za ekipo in osvojil dva naslova prvaka. To je narava zveri. To je tisto, kar mi počnemo. Šele ko si uspešen in zmaguješ, postaneš velik igralec. Osebno bi rad igral s Carmelom,” je še dejal eden najboljših vseh časov in lastnik petih šampionskih prstanov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images