Riley: To smo pričakovali od Jamesa

Liga NBA 25. Jun 201415:29 > 15:42

Ljubljana – LeBron James je z odločitvijo, da izkoristi člen v pogodbi in postane prost igralec, dvignil kar nekaj prahu med ljubitelji lige NBA.

A če je LeBron James s svojo odločitvijo presenetil številne košarkarske navdušence, podobne reakcije ni izzval pri predsedniku Miamija Patu Rileyju. “Obveščen sem o njegovih odločitvah. Bili smo pripravljeni na to, tako da nismo presenečeni nad odločitvijo Jamesa. Kot sem že dejal, igralci imajo pravico, da sami za sebe odločijo o prihodnosti kot prosti igralci. Predhodne štiri sezone so bile zgodovinske za Miami. James, Wade, Bosh in Spolstera so ekipo vodili do niza rezultatov, ki so bili redko videni v zgodovini lige NBA,” je dejal prvi mož vročice.

Raily je leta 2006 kot trener Miami popeljal do prvega naslova v zgodovini franšize, nato pa dodal še dva kot predsednik. Ena od legenda najmočnejše košarkarske lige na svetu se pri tem ne želi ustaviti. “Načrtujemo, da se usedemo z LeBronom in njegovimi predstavniki ter se pogovorimo o nadaljnjem sodelovanju. V tem trenutku se pripravljamo na možnosti, ki jih ponuja draft in tržišče prostih igralcev, da znova napademo nov naslov,” je dodal Riley.

Author: Ž. Š., Foto. Getty images