Westbrook ne bo nared za začetek lige NBA

Ljubljana – Organizator igre Oklahoma City Thunder Russell Westbrook bo moral na novo operacijo kolena, zaradi katere bo izpustil tudi začetek letošnje sezone lige NBA.

Za Kevinom Durantom drugi zvezdnik Oklahome City Thunder Russell Westbrook še vedno ni povsem pozdravil poškodovanega desnega kolena. Čeprav je z operacijo opravil že maja, je v zadnjem času znova imel nekaj manjših težav, saj mu je koleno večkrat zateklo. Vodstvo kluba na čelu z generalnim menedžerjem Samom Prestijem se je tako odločilo za novo operacijo.

Presti je dejal, da je Westbrook že po prvi operaciji okreval odlično, nova pa mu bo pomagala, da se bo pod koše vrnil 100 odstoten. Westbrook je že zatrdil, da tudi po drugi operaciji ne misli menjati svojega stila igre, ki je temeljil na hitrih prodorih.

Westbrook naj bi zaradi nove operacije izpustil prvih šest tedno nove sezone lige NBA, tako da bo večina bremena pri Oklahomi znova nosil Kevin Durant. Westrbrook je lani v povprečju dosegel 23,2 točke in 7,4 podaje na tekmo. Njegova odsotnost se je v končnici še kako poznala Oklahomi, ki je morala priznati premoč Memphisu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images