Luka Dončić na pragu vrnitve

Foto: Profimedia

Zvezdnik Mavericksov Luka Dončić se bo po vsej verjetnosti vrnil na parket v noči na četrtek, potem ko je izpustil zadnjih pet tekem ekipe zaradi poškodbe. Pri Dallasu so Dončića uvrstili na seznam igralcev, ki bodo verjetno igrali proti Golden State Warriors.

Dončića, ki se je poškodoval 8. marca na tekmi v New Orleansu, so v tej sezoni pestile številne manjše poškodbe, tako da je izpustil že 15 tekem. Dallas je na teh tekmah zmagal le petkrat. Trenutno imajo enako število razmerje zmag in porazov (36), potem ko so morali košarkarji Dallasa v zadnjem obdobju igrati brez Dončića.

Ko je Dončić igral, je bil ponavadi dominanten, saj v tej sezoni dosega 33 točk na tekmo ob 50-odstotnem metu iz igre. V 36,3 minutah na tekmo v povprečju prispeva 8,6 skoka in osem asistenc.

Če ne bo prišlo do težav, bo slovenski zvezdnik v noči na četrtek nastopil na tekmi, ki bo odločilna v boju za končnico zahodne konference. Mavericksi trenutno zasedajo 8. mesto, z današnjo zmago pa bi na lestvici prehiteli šesti Golden State.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Dončićev zvezdniški soigralec Kyrie Irving igral.