SK 1 ob 03:00: Začenja se NBA All-Star, najprej na delu mladi!

Liga NBA 13. Feb 201516:44 > 16:50
Nocoj se onstran luža začenja NBA vikend vseh zvezd, ki bo letos organiziran v New Yorku, spektakularna košarkarska prireditev pa bo potekala tri dni. Kot je zdaj že od sezone 2002/03 tradicija, se bo v petek zvečer igrala tudi tekma t.i. tekma zvezdnikov iz sveta filma, glasbe in drugih športov ter upokojenih igralcev Lige NBA, za tem pa bo na sporedu tudi tekma Rising Stars Challenge, kjer se bodo ZDA in svetu na ekshibicijski tekmi znova predstavili največji mladi talenti košarke. Pred letom 2012 se je tekma uradno imenovala “Rookie Challenge”, sicer pa so pravila še vedno enaka … Igralci, ki lahko zaigrajo na omenjeni prijateljski tekmi, so lahko člani kakšne ekipe v Ligi NBA največ drugo sezono, kader pa izberejo pomočniki trenerjev ekip v ligi. Dva posebna izbrana “generalna menedžerja” igralce nato določita v dve različni ekipi. Prvi NBA All-Star večer bomo v živo prenašali tudi na naši televiziji, tekmo mladincev si lahko to v neposrednem prenosu ob 03:00 na programu SK 1!


Tekma mladih zvezdnikov se igra od vse leta 1994, na sporedu pa je ni bilo leta 1999 zaradi “lockouta”. Še v letih 2012 in 2013 sta v vlogi generalnega menedžerja nasproti si stoječi moštvi določila Charles Barkley (Team Chuck) in Shaquille O Neal (Team Shaq), lani pa sta bila v tej vlogi Chris Webber (Team Webber) in Grant Hill (Team Hill). Letos se je format tekme spet nekoliko spremenil, saj se bosta med seboj udarili ekipi Mladih zvezdnikov ZDA in Mladih zvezdnikov Sveta. 
Med letošnjimi izbranci za tekmo mladih izstopata predvsem Andrew Wiggins, član ekipe Minnesota Timberwolves, ki je dvakrat zapored postal najboljši mladi igralec Zahodne konference v NBA, in Michael Carter-Williams, ki je bil lani mladi igralec leta. Tekma se nocoj igral v Barclays Centru v Brooklynu, na delu pa bo 10 od 15 najboljših igralcev iz NBA drafta leta 2013.
Ekipi:
Mladi ZDA:
Trey Burke (Jazz)
Kentavious Caldwell-Pope (Pistons)
Robert Covington (76ers)
Zach LaVine (Timberwolves)
Shabazz Muhammad (Timberwolves)
Nerlens Noel (76ers)
Victor Oladipo (Magic)
Elfrid Payton (Magic)
Mason Plumlee (Nets)
Cody Zeller (Hornets)
Trener: Alvin Gentry (Warriors)
Mladi Sveta:
Gianis Antetokonmpo (Bucks)
Bojan Bogdanovic (Nets) 
Matthew Dellavedova (Cavaliers) 
Gorgui Dieng (Timberwolves) 
Dante Exum (Jazz) 
Rudy Gobert (Jazz) 
Nikola Mirotic (Bulls) 
Kostas Papanikolaou (Rockets) 
Dennis Schroder (Hawks) 
Andrew Wiggins (Timberwolves) 
Head Coach: Kenny Atkinson (Hawks)

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images