SK 1 ob 02:00: NBA All Star 2015 v znamenju Sobotne noči

Liga NBA 14. Feb 201519:02 > 19:02
V največjem ameriškem mestu ta vikend poteka vikend vseh zvezd v okviru Severnoameriške profesionalne košarkarske Lige NBA. Prvi večer v New Yorku je bil v znamenju tekme med mladimi košarkarji, pomerili pa sta selekciji Mladih ZDA in Mladih sveta, slednji pa so zmagali z rezultatom 121:112. V domačem taboru sta med posamezniki izstopali predvsem LaVine in Oladipo, pri tujcih pa Andrew Wiggins, Rudy Gobert in Dennis Schroeder. Sobotna noč v okviru NBA All-Star prinaša štiri zanimive obračune; dva dogodka, nad katerimi se košarkarski ljubitelji v ZDA ne navdušujejo pretirano, in dva, ki sta v zadnjih letih postala prava klasika. Tudi nocoj bomo dogajanje v Barklays Centru v Brooklynu v živo spremljali na Televiziji Sport Klub, prenos sobotnega dogajanja pa se bo začel ob 02:00 na našem prvem programu SK 1. V vaši družbi bosta komentatorja Luka Štucin in Matija Kosmač!


Tekmovanje v Zvezdah metanja (Shooting Stars) zaznamujejo štiri ekipe, ki sestojijo iz treh košarkarjev, po enega predstavnika iz Lige NBA, nekdanjega košarkarja omenjene lige in ene igralke iz lige WNBA. Nastopajoči morajo iz štirih različnih položajev na igrišču v čim krajšem času čim bolj uspešno metati na koš, Ekipa Chrisa Bosha pa je zmagala tako v letih 2013 kot tudi 2014. Letos se bodo Bosh, Domiminique Wilkins in Swin Cash borili proti Ekipi Curry (Stephen Curry, Dell Curry in Sue Bird), proti ekipi Millsap (Paul Millsap, Scottie Pippen in Elena Delle Donne) ter Ekipi Westbrook (Russell Westbrook, Anfernee Hardaway in Tamika Catchings).
Tekmovanje v veščinah (Skills Challenge) bo letos organizirano po novem formatu, saj bodo na sporedu trije krogi, tekmovalci pa bodo tekmovali drug proti drugemu, dokler ne določijo končnega zmagovalca. Med sodelujočimi gre letos izpostaviti imena, kot so Patrick Beverly, Burke, Elfrid Payton, Jeff Teague, Kyle Lowry, Dennis Schroder, Brandon Knight in Isaiah Thomas.
Tradicionalno bo na sporedu tudi tekovanje v metanju trojk, letos pa nastopajo Stephen Curry, Klay Thompson, James Harden, Kyrie Irving, Kyle Korver, Marco Belinelli, Wesley Matthews in J. J. Redick. Sobotna noč pa ne bo minila niti brez atraktivnega tekmovanja v zabijanju, katerega zvezde bodo tudi Giannis Antetokounmpo, Zach LaVine, Victor Oladipo, Mason Plumlee. Sodniki so Julius Erving, Walt Frazier, Nate Archibald, Bernard King in Chris Mullin.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images