Pretepeni Dragić Phoenixu nasul 21 točk v 15 minutah

Liga NBA 3. Mar 20159:32 > 10:02

Ljubljana – Manjša poškodba Goranu Dragiću ni preprečila, da bi Miami popeljal do gladke zmage proti nekdanjemu klubu iz Phoenixa. Ljubljančan je v 15 minutah Sunsom nasul 21 točk in srečanje končal kot drugi najboljši strelec.

Gorana Dragića proti nekdanjim delodajalcem niso ustavili niti težave z osebnimi napakami niti grobi prekrški nekdanjih soigralcev. Mimogrede, pred začetkom tekme so Gogiju ponudili roko vsi člani začetne peterke Phoenixa, le njegov nekdanji “partner” na položaju organizatorja igre Eric Bledsoe ne. Kapetan slovenske reprezentance je na parketu preživel vsega 14 minut in 48 sekund, v tem času pa dosegel 21 točk (5/9 met iz igre, od tega 2/2 trojke, 9/9 prosti meti) in dodal še po štiri skoke in podaje. Pri Miamiju je več točk od Dragića dosegel le rezervist Tyler Johnson, ki je s 26 točkami postavil osebni rekord. Dve minuti je na parketu preživel tudi Zoran Dragić, vendar ostal brez točke. Miami je na koncu v živčni tekmi, na kateri so sodniki dosodili tri izključitve, dve nešportni in šest tehničnih napaki, slavil s 115:98 in si še povišal svoje delnice v boju za končnico.

Fantje, hvala za rojstnodnevno darilo “Fantje so res želeli zmagati za Gorana in Zorana. Ekipa je vesela, da so jima to lahko omogočili,” je po tekmi dejal trener Erik Spoelstra, medtem ko je Dragić odkrito priznal, da mu zmaga proti nekdanjemu klubu veliko pomeni in se obenem Miamiju zahvalil za rojstnodnevno darilo pa čeprav bo 29. rojstni dan praznoval šele 6. maja.

Bledsoe in Morris pokosila DragićaDa so bili do konca nabrušeni tudi igralci Phoenixa, pričajo številni grobi prekrški nad našim najboljšim igralcem. Prvi je Dragića pokosil že omenjeni Bledsoe, nato pa še Markieff Morris, ki si je za grob prekršek prislužil tudi izključitev.

Vrhunce srečanja si poglejte v spodnjih posnetkih.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images