Dragić s poškodovanim gležnjem odšepal z igrišča

Liga NBA 18. Okt 201310:37 > 10:38

Ljubljana – Phoenix Suns so v noči na petek utrpeli drugi zaporedni poraz na pripravljalnih tekmah proti Sacramentu (107:90), a navijače sonc bolj skrbi poškodba prvega organizatorja Gorana Dragića.

Navijačem Phoenixa je dih zastal na začetku tretje četrtine, ko je Goran Dragić po prodoru pod koš obležal v bolečinah. Hitro je postalo jasno, da je ob nesrečnem zdrsu nastradal levi gleženj slovenskega zvezdnika, ki je s parketa odšepal ob pomoči zdravniške službe.

Po poročanju uradne spletne strani kluba še ni znano, kako dolgo bo Dragić odsoten z igrišč. Konec tekme je spremljal s klopi, pri soncih pa se nadejajo, da bo kar čim hitreje pripravljen za povratek na igrišče. Phoenix bo prvo tekmo odigral 1. novembra proti Utahu.

Gogi je do poškodbe na igrišču preživel 17 minut in v tem času zbral osem točk, dodal tri podaje in izgubil kar šest žog. Markieff Morris je bil s 15 točkami prvi strelec sonc, pri Sacramentu je DeMarcus Cousins blestel z 29 točkami.

Udrih z New Yorkom do zmage

Sinoči je na parket stopil tudi Beno Udrih, ki je bil z New Yorkom z 98:89 boljši od Washingtona. Udrih je v 26 minutah zbral 12 točk, tri skoke in dve podaji. Za zmago kratkohlačnikov je bil z 22 točkami najzaslužnejši Carmelo Anthony.

VIDEO: Poškodba Dragića od 1:12 naprej

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images