Mirotić upravi Bullsov: "Portis ali jaz!"

Liga NBA 27. Okt 201713:39 > 13:44
Jeff Haynes/Getty Images

Košarkar Chicago Bullsov, Nikola Mirotić, ne namerava igrati za klub, če bo v rdeče-belem dresu "bikov" nastopal tudi Bobby Portis, poroča Eurohoops. Z omenjenim igralcem sta se na treningu stepla, skupil pa jo je Črnogorec.

Mirotić se je na enem izmed treningov pred začetkom sezone sporekel s Portisom, “poletele” so pesti, huje pa jo je odnesel Mirotić, ki si je resneje poškodoval čeljust (dva zloma), zaradi česar bo počival 6 mesecev.

Bullsi so Portisa suspendirali za obdobje osmih tekem, Mirotić pa je upravi kluba iz Illinoisa postavil ultimat – ali gre Portis, ali pa jaz? Trener Chicaga Fred Hoiberg je dejal, da bo o statusu Mirotića govoril šele po otorinolaringološkem pregledu, ki ga ima španski reprezentant čez en teden.

Mirotić ne bo dal veta na odločitev Chicaga, če ga bodo želeli poslati drugam. Pogodba med Bullsi in Mirotićem, vredna 27 milijonov dolarjev, je bila podpisana brez klavzule za “trade”, a je po tem incidentu povsem možno, da bi 26-letni krilni center kariero lahko nadaljeval drugje.