Porzingis v podaljšku strl Lakerse, Dallas presenetil

Liga NBA 13. Dec 20173:48 > 4:13
Getty images/Elsa

Na izjemno zanimivi tekmi v New Yorku smo videli podaljške, kjer pa so bili boljši domači. Presenetljivo zmago je doma slavil tudi Dallas proti San Antoniu, kjer je po poškodbi zaigral tudi Kawhi Leonard.

Obračun med Lakersi in Knicksi je postregel s podaljškom, ki pa so ga dobili domači na krilih Kristapsa Porzingisa. Gostje iz Kalifornije so vodili že za deset točk, vendar so domači uspeli izsiliti podaljšek v katerem pa je blestel Latvijec in tekmo zaključil pri 37 točkah (5/8 za tri), 11 skokih in kar 5 blokadah. Na koncu je njegova ekipa slavila s 113:109.

https://youtube.com/watch?v=7DAug9PR_mM

V Dallasu smo videli presenečenje, kjer je zadnja ekipa vzhoda presenetila Spurse, ki so morali priznati premoč Mavericksom, ki so slavili s 95:89. To je bila šele osma zmaga za domače in pa deveti poraz za goste. Katere pa veliko bolj veseli dejstvo, da se na parkete po poškodbi vrača najboljši obrambni igralec lige Kawhi Leonard. Danes je v 16. minutah dosegel 13 točk in takoj dal vedeti, da bo pomembna okrepitev za San Antonio.

https://youtube.com/watch?v=0acfju3xbcc

Presenečenja pa niso dopustili podprvaki, ki so doma odpravili Atlanto s 123:114. Obe ekipi sta bili odlično strelsko razpoloženi, a na koncu je druga ekipa vzhoda vseeno slavuila. Junak srečanja je bil znova LeBron James, ki je znova posegel po visokih številkah. Ob 25 točkah je zbral še kar 17 podaj, sledil mu je danes odlični Kyle Korver z 19 točkami.

https://youtube.com/watch?v=QcxabTKvrLA