Velik preobrat Miamija, po -15 padel Charlotte

Liga NBA 28. Jan 20184:00 > 4:06
Twitter

Košarkarji Miami Heat so vpisali še 28. zmago v tej sezoni lige NBA za trenutno četrto mesto v razvrstitvi vzhodne konference. Floridska vročica je doma premagala ekipo Charlotte Hornets s 95:91.

Miami Heat je po dveh zaporednih porazih doma nujno potreboval zmago, za dvig samozavesti in tudi, da še naprej obstane na četrtem mestu. Tekma na Floridi je bila izjemno zanimiva in polna preobratov, na koncu pa jo je vročica dobila s 95:91.To je bila že peta zaporedna zmaga Miamija proti Charlotte Hornetsom.

Prva četrtina je bila izjemno izenačena, na koncu pa so jo dobili gostje s 26:22. V drugi četrtini je sledil preobrat številka ena, Miami je namreč zaigral povsem drugače in do polčasa prešel v vodstvo za +6. Na začetku drugega polčasa je tudi Charlotte odgovoril s preobratom in četrtino kar konkretno dobil za 13 točk in zadnjih 12. minut pred koncem vodil za sedem točk. Miami se seveda ni dal in zbral moči za nov tokrat zadnji preobrat na tekmi. Vendar končnica tekme je bila kljub vsemu izjemno razburljiva, zadnji žebelj je gostom nekaj sekund pred koncem s trojko zabil Wayne Ellington. Heati so zadnjo četrtino dobili za enajst točk in tekmo dobili, potem ko so v zadnjih dveh krogih izgubili s Houstonom in Sacramentom.

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/957446966765637632

Goran Dragić tokrat ni imel ravno svojega najboljšega dne, saj je v 23 minutah tekme dosegel pet točk in štiri podaje, ob dveh izgubljenih žogah in metu iz igre 2/8. Zato pa je bil med njegovimi soigralci najbolj razpoložen Josh Richardson, ki je dosegel 19 točk.

Na drugi strani sta bila pri gostih z 20 točkami najbolj učinkovita Kemba Walker in Dwight Howward.