Cleveland po podaljšku, LeBron mož odločitve

Liga NBA 8. Feb 20184:51 > 4:54
Andy Lyons, Getty Images

Sinoči sta se v ligi NBA zmag veselili tudi ekipi Clevelanda in Utaha. Podprvake je do zmage po podaljšku privedel njihov glavni zvezdnik LeBron James.

Cleveland je tokrat vendarle zmagal, pa še to po podaljšku. Cavaliers so s 140:138 ugnali Minnesota Timberwolves.

Skozi celoten potek srečanja sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, pred koncem zadnje četrtine pa je Minnesota s trojko JimmyaButlerja uspela preiti v vodstvo, a je Clevelandu podaljške prinesla trojka LeBrona Jamesa 45 sekund pred koncem.

James bi lahko tekmo odločil ob zvoku sirene, bil je nenatančen in tako so gledalci videli podaljšek. Vajo je ponovil tudi ob koncu tega, takrat je vendarle zadel in Cleveland je zabeležil zmago.

Najboljši igralec Clevelanda je zbral 37 točk, 10 skokov in 15 asistenc, kar je že njegov deveti trojni dvojček v tekoči sezoni, skupno pa 64. v karieri. J. R. Smith je dodal 20 točk, Tristan Thompson 17, Isaiah Thomas pa 13.

Najboljši strelec volkov je bil Butler s 35 točkami, Karl-Anthony Towns jih je dodal 30 in imel za povrhu tega še 10 skokov, Andrew Wiggins jima je sledil z 19 točkami. Nemanja Bjelica je tokrat v statistiko vpisal 5 točk in 6 skokov.

Utah je na tekmi, v kateri je vodil ves čas, kot gost premagal Memphis (92:88). Pri Jazzu je Ricky Rubio dosegel 29 točk, Memphisov voz pa sta vlekla Andrew Harrison s 23 in Marc Gasol z 20 točkami.

Gladko zmago so sinoči dosegli San Antonio Spurs, ki so v gosteh pri Phoenixu pustili vtis, kot da so tudi letos resni kandidati za izzivanje Golden Statea na zahodu. Sonca so “padla” s 129:81.