Miami in Chicago za začetek lige NBA na SK

Ljubljana – V noči na sredo se začenja nova sezona lige NBA, ki jo boste znova lahko spremljali na programih Sport Kluba. Že na samem začetku dva vrhunska obračuna: sprva ob 1.00 Miami Heat – Chicago Bulls, ob 3.30 sledi še LA Lakers – LA Clippers.

Odštevanje gre h koncu. Tekme Lige NBA bo kmalu odprle svoja vrata. Naslov branijo košarkarji Miamija, ki jih že na samem uvodu čaka Chicago s povratnikom Derrickom Roseom na čelu. Biki so ob Oklahomi in Los Angeles Clippers celo prvi konkurenti vročice, strokovnjaki visoko vidijo tudi Houston Rockets, Indiano Pacers in Brooklyn Nets. Zagotovo lahko vidimo tudi kakšno presenečenje, čeprav je res, da bo Miami težko spraviti iz prestola. LeBron James in Dwayane Wade ne želita prepustiti prvega mesta, kar pomeni, da konkurente čaka izjemno težka naloga, gledalce pa nova napeta sezona.

Gogi in “izdajalec” Udrih
Tudi letos bosta slovenske barve v najmočnejši košarkarski ligi na svetu zastopala Goran Dragić in Beno Udrih. Prvi bo vodil igro Phoenixa, drugi bo svoj prostor pod soncem iskal v New Yorku, ki se lahko pohvali z zelo močno ekipo. Vprašanje, koliko bo Udrih, ki se je poleti dokončno zameril vsem ljubiteljem košarke v Sloveniji, ko je zavrnil igranje za reprezentanco, sploh dobil priložnosti. Od Dragića se na drugi strani pričakuje, da bo še izboljšal svoje osebne statistične podatke, glede na zasedbo Phoenixa pa bo končnica tudi letos zanj verjetno le neuslišana želja.

James navdušen nad povratkom Rosea

V sijajnih potezah najboljših igralcev na planetu boste tudi v letošnji sezoni lahko uživali na programih Sport Kluba. Začnemo s poslastico: Miami Heat vs. Chicago Bulls ob 1.00 v noči na sredo na SK 1. Obračun bo zaznamoval tudi obračun LeBrona Jamesa in povratnika Derricka Rosea. “Sem navdušen in vzhičen, da se vrača. Vesel sem zanj in za tisto, kar je naredil lansko sezonom, kljub vsej kritiki na njegov račun in kaj naj bi moral narediti. Naredil je tisto, kar je najbolje zanj,” je velikega tekmeca pozdravil tudi James. Rose je na pripravljalnih tekmah dokazal, da je poškodba pozabljena. Biki pa lahko s povsem pripravljenim Roseom znova sanjajo o prvemu naslovu po eri Michaela Jordana.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images