Selekcija sveta povsem nadigrala mlade Američane!

Liga NBA 17. Feb 20184:48 > 5:04
Kevork Djansezian/Getty Images

Košarkaška ekipa Sveta je z lahkoto premagala sestavljeno ekipo igralcev iz ZDA. Končni rezultat je bil primeren tekmi 155:124. MVP nagrado pa je prejel 25-letni Bogdan Bogdanović.

Za ogrevanje pred tekmo zvezd severnoameriške košarkarske lige NBA so v dvorani Staples Center v Los Angelesu, sicer tudi domovanju hokejista Anžeta Kopitarja in njegove ekipe Los Angeles Kings, organizirali tekmo med ekipo sveta in mladimi upi. Zmage se je prepričljivo veselila ekipa sveta, ki je ameriške novince ugnala kar s 155:124. Tekmo so imeli od samega začetka pod nadzorom in so držali vse vajeti igre v svojih rokah, na koncu pa so slavili s kar 31 točkami prednosti.

Najkoristnejši igralec tekme je bil srbski košarkar Bogdan Bogdanović, ki je v 21. minutah na parketu zabeležil 26 točk (9/16 iz igre, 7/13 za tri), štiri skoke, šest asistenc in eno ukradenu žogo. 

Na današnji tekmi je bil sicer najboljši strelec vzhajajoča zvezda Amerike Jaylen Brown, sicer igralec Bostona, ki je dosegel 35 točk. Najboljši strelec pri zmagovalcih pa je bil Buddy Hield z 29 točkami.

V soboto bodo na sporedu tekmovanja na spretnostnem poligonu, v zabijanju in metanju trojk, v nedeljo pa bo na sporedu 67. tekma All Star, kjer bo igral tudi Goran Dragić.