Dončić prijavljen na nabor, a ga tam verjetno ne bo!

Liga NBA 30. Mar 201813:56 > 14:13
Turkish Airlines EuroLeague

Uspelo nam je izvedeti, da bo slovenski zvezdnik Luka Dončić zagotovo sodeloval na prihajajočem naboru za ligo NBA, ki bo konec junija potekal v ZDA.

Luka Dončić bo nocoj v dresu Real Madrida zaigral proti Crveni zvezdi. Španska ekipa išče pot do uvrstitve med najboljše štiri ekipe po rednem delu, kar bi jim v izločilnih bojih prineslo prednost domačega parketa, zato je zmaga seveda imperativ.

Z doseganjem cilja Madridčani večjih težav ne bi smeli imeti. Zvezda je z mislimi pri ponedeljkovi tekmi z Mornarjem, na kateri lovijo uvrstitev v finale ABA lige, zato bo trener Dušan Alimpijević določene igralce odpočil. Zagotovo ne bo igral center Pero Antić.

Pred večernim srečanjem se je Sportklub ekskluzivno pogovarjal z Dončićevo materjo, Mirjam Poterbin. “Prijavil se bo na nabor, a ga v ZDA verjetno ne bo. Takrat je na sporedu ravno finalna serija španskega državnega prvenstva, ki bi morala biti odločena po treh tekmah, da bi Luka lahko prisostvoval dogodku,” je povedala Dončićeva mati in dodala, da njen sin nima nikakršnih preferenc, v katero NBA franšizo ga bo pot zanesla v nadaljevanju njegove kariere.

Zadnja prijava na nabor je sicer možna do 22. aprila, igralci pa se lahko odjavijo najkasneje do 11. junija. Nabor lige NBA bo letos gostil Barclays Centre v Brooklynu.