Kralj James spet preko 40 točk in do zmage

Liga NBA 22. Maj 20186:14 > 6:18
Jamie Sabau/Getty Images

Po zmagi Clevelanda proti Bostonu s 111:102 v Quicken Loans Areni, je serija finala vzhodne konference izneačena na 2:2 v zmagah. Obe ekipi sta dobili sve tekmi doma, naslednja bo na vrsti v Bostonu, kjer je ekipa Brada Stevensa v letošnji končnici še nepremagana.

Ekipi Clevelanda in Bostona sta zaenkrat delo pred domačimi gledalci opravila z odliko, zdaj pa se poraja vprašanje, ali bo katero izmed moštev le uspelo slaviti v gosteh. V primeru, da se to ne zgodi, bo v finale lige NBA napredoval Boston, ki ima prednost domačega igrišča. 

Boston je zaenkrat v gosteh slavil le enkrat v šestih tekmah, medtem ko je doma v TD Gradnu še nepremagan. LeBron James, ki je odlično tekmo v Clevelandu končal kot najboljši strelec s 44 točkami, najbližji zasledovalec v moštvu pa je bil Kyle Korver s 14 točkami.

“V Bostonu je vedno sovražno nastrojena atmosfera, to vemo in tam nisi ljubljen če ne nosiš zelene in bele barve in ne igraš za Boston. Moramo priti na parket phihično trdni, ker so navijači pravi faktor. Oni še niso izgubili doma, kjer igrajo z veliko samozavesti, a mislim, da imamo dobro priložnost, če odigramo tako, kot na zadnjih dveh tekmah,” je dejal kralj iz Akrona. 

James je še šestič v letošnji končnici presegel mejo 40 točk, kar je uspelo le še Allenu Iversonu leta 2001. 

Boston je spet igral zelo uravnoteženo, a vseeno je napadalno najbolj izstopal Jaylen Brown s 25 točkami, 17 jih je dosegel Jayson Tatum. Zanimivo, prva peterka Bostona je dosegla kar 83 od skupno 102 točk na tekmi. 

Naslednja tekma bo v noči iz srede na četrtek v Bostonu in v neposrednem prenosu na Sportklubu!