Bojevniki z velikim preobratom izsilili sedmo tekmo

Liga NBA 27. Maj 20185:11 > 5:14
Ezra Shaw, Getty Images Sport

Obe konferenčni finalni seriji bosta odločili sedmi tekmi. Golden State je v finalu Zahoda z odličnim drugim polčasom s 115:86 ugnal Houston in serijo znova izenačil (3:3).

Tekma v Oracle Areni ni bila običajna. Rakete so začele silovito in po osmih trojkah v prvi četrtini prišle do prednosti 39:22. Domači so se nato prebudili in z boljšo igro na obeh polovicah do odmora prednost znižali na deset točk (51:61).

Nato je znova sledila famozna tretja četrtina Golden Stata, ki so jo gostitelji odprli s serijo 8:0. Houston se tudi po minuti odmora ni prebudil, saj je Steph Curry takoj zadel za tri in poskrbel za popoln preobrat (62:61).

Bojevniki se niso več zaustavili in zagospodarili na igrišču. Tretjo četrtino so dobili z rezultatom 33:16, v podobnem slogu pa odigrali tudi zadnjih 12 minut, ko so gostje ob 31 domačih dosegli le devet točk.

Golden State je na koncu slavil s kar 29 točkami prednosti, Steve Kerr pa je lahko ob koncu spočil svoje glavne igralce, ki bodo morali podobno odigrati tudi na sedmi tekmi, ki bo dala potnika v finale Lige NBA.

Klay Thompson je navdušil s kar devetimi trojkami iz 14 poskusov in bil s 35 točkami prvi strelec tekme. Curry je dodal 29 točk, Kevin Durant pa 23.

Pri Houstonu je bil z 32 točkami, sedmimi skoki in devetimi asistencami najbolj razigran James Harden, 19 jih je dodal Erick Gordon, ChrisPaul pa zaradi poškodbe ni igral.

Odločilno sedmo tekmo bo v noči na torek gostil Houston, dan prej pa bomo dobili zmagovalca Vzhodne konference, kjer se merita Boston in Cleveland.

Obe tekmi boste lahko spremljali v neposrednih prenosih na Sportklubu.