Sanjski razplet – Luka gre v Dallas!

Liga NBA 22. Jun 20182:30 > 2:42
Getty Images

Luka Dončić je na velika vrata prišel v ligo NBA in čeprav je na glavi nosil čepico moštva Atlanta Hawks, je pred njegovim izborom reagiral Dallas, ki je za Luko ponudil svoj peti izbor in svojega bodočega v prvem krogu naslednjega nabora. Atlanta je ponudbo sprejela, vse ostalo je zgodovina!

Luka Dončić bo v Dallasu med drugim združil moči tudi z legendarnim Dirkom Nowitzkim, ki je eden najboljših evropskih košarkarjev v zgodovini lige NBA. Evropski prvak s Slovenijo, evropski klubski prvak z Real Madridom, španski prvak ter hkrati MVP Evrolige in španskega prvenstva je postal najvišje izbrani Slovenec na naboru najmočnejše košarkarske lige na svetu. Pred njim je bil kot 15. najvišje izbrani slovenski košarkar Boštjan Nachbar, ki je bil leta 2002 izbran s strani Houstona. Spomnimo, da je kot prvi Slovenec v ligo NBA prišel Marko Milić

Kot prvi je bil s strani Phoenixa po pričakovanjih izbran Deandre Ayton. Sonca so z njim dobila 216 centimetrov visokega in gibljivega centra, pri katerem pa strokovnjaki opozarjajo na številne pomanjkljivosti (igra v obrambi, slabe delovne navade).

Za Aytonom in pred slovenskim čudežnim dečkom je bil izbran še krilni center Marvin Bagley, ki bo visoka pričakovanja poskušal upravičiti pri Sacramentu. V prvi peterici izbranih sta bila še Jaren Jackson jr. in Trae Young

Dallas je leta 2011 na krilih izjemnega Nowitzkega osvojil svoj edini naslov prvaka, v minuli sezoni pa je na 82 tekmah zbral 24 zmag in kar 58 porazov, kar je bilo dovolj zgolj za 13. mesto na Zahodu. Verjamemo in prepričani smo, da bo v prihodnji sezoni z Dončićem na parketu izkupiček zmag in porazov veliko boljši.