"Lakersi so Lonzova ekipa, ne LeBronova"

Liga NBA 14. Avg 20183:29 > 3:33
Jason Miller, Getty Images Sport

V sezoni lige NBA, ki se začne sredi oktobra, bo moštvo Los Angeles Lakers imelo precej večji apetit kot v zadnjih letih. Lonzo Ball pa je tekom poletja dobil jasno sporočilo, da ne bo imel več posebnega tretmana. Hitro pa se je oglasil vedno provokativni oče organizatorja igre LaVar.

Poleti je bilo moštvo Los Angeles Lakers eno najbolj aktivnih na tržnici prostih košarkarjev. LeBron James, Lance Stephenson, JaVale McGee in Rajon Rondo so le nekateri, prav organizator igre Rondo pa je razlog, zakaj mladi Lonzo Ball nima več posebnega statusa v moštvu in se bo moral boriti za mesto v prvi peterki. Pe več, Magic Johnson je pred tedni brez zadržkov hvalil Josha Harta in dejal, da bi lahko tudi ta košarkar začenjal tekme Jezernikov v letošnji sezoni. 

Sporočilo je bilo jasno, da “zlati deček” ne bo več brezskrbno računal na visoko minutažo, ampak da bo boj za branilska mesta v letošnji sezoni še kako težak. Lonzo bo tako moral prepustiti tudi vlogo prvega zvezdnika, saj LeBron James v mestu angelov že dviguje ogromno prahu.

Seveda pa so vsi ti dogodki že pripeljali do tega, da se je na lokalnem radiu oglasil vedno provokativni in omejeni oče Lonza Balla – LaVar. Ta pravi, da so “Lakersi Lonzova ekipa in ne LeBronova,” in da njegov status v prvi peterki ni bil niti za sekundo pod vprašajem.

https://twitter.com/Power106LA/status/1027608745776300032