Nowitzki o Dončiću: Nikoli nisem videl kaj takšnega!

Liga NBA 12. Sep 201811:37 > 11:43
Ronald Martinez/Getty Images

Legendarni nemški krilni center moštva Dallas Mavericks Dirk Nowitzki je več kot navdušen nad talenton in veščinami Luke Dončića, ki je bil letos izbran kot tretji na naboru novincev lige NBA.

Abbie Parr, Getty Images Sport

Nekdanji košarkar madridskega Reala Luka Dončić je bil na naboru novincev izbran kot tretji s strani moštva Atlanta Hawks, a je bil takoj zamenjan v moštvo Dallasa, v katerem je že dolga leta nosilec franšize in obraz ekipe Nemec Dirk Nowitzki

Legendarni Nowitzki je dres Mavsov prvič oblekel daljnega leta 1998, a priznava, da v svoji karieri še ni videl takšnega igralca, kot je slovenski čudežni deček Luka Dončić: “Luka je tu že nekaj tednov. Vsak dan se je skrival in trdo delal. Res mi je všeč to, kar vidim. Ima neverjeten nadzor žoge za svojo višino. Neverjeten je v situacijah pick’n’roll. Njegove veščine in vizija na igrišču je dih jemajoča. Ne morem verjeti, da ima Luka šele 19 let. Je tudi dober strelec. V prihodnosti bo postal vodja te ekipe in to bo ostal vrsto let,” je dejal Nowitzki. 

Nemec pa dodaja, da na pleča Dončića ne želi dati preveč pritiska: “Pred 20 leti sem bil v podobni situaciji. Težko je in morate se prilagoditi številnim stvarem. Jaz sem potreboval več let in takrat mi je bilo zelo težko. Mi bomo storili vse, da pomagamo temu fantu, da se razvije, zabava in uči v želji, da bomo iz njega izvlekli največ. On je neverjeten talent. Njegova vizija igre in vse kar spada zraven je nekaj, česar še nisem videl v svojih dvajsetih letih kariere.”

Nowitzki pa obenem priznava, da ni bil na Dončićevem nivoju, ko je prišel v ligo NBA: “Je boljši od mene? Oh, seveda. Jaz sem lahko dosegal koše, a nikoli nisem imel takšnega pregleda nad igro in popolnost, ki jo ima Luka. Zabavno ga bo spremljati z našimi visokimi košarkarji, kot sta Deandre Jordan in Dwight Powell,” je zaključil Nowitzki.