Slovo Mela zasenčilo ostalo dogajanje

Liga NBA 12. Nov 20187:01 > 7:07
Getty Images/Gene Sweeney Jr.

V noči na ponedeljek v ligi NBA na parketu ni manjkalo zanimivega dogajanja, a prav vse je zasenčila novica, da se bodo v Houstonu za sodelovanje zahvalili Carmelu Anthonyju.

Novica še ni uradna, toda številni ameriški mediji na čelu z EPSN-om poročajo, da se bo zgodba Carmela Anthonyja v Houstonu končala še preden se je dobro začela. Anthony je na prvih desetih tekmah sezone v povprečju dosegal 13,4 točke in in 5,4 skoka, a vseeno prealo, da bi zadovoljil pričakovanja vodilnih. Melo je uradno zaradi bolezni izpustil zadnji dve tekmi, toda sodeč po zapisih v medijih in tudi izjavah njegovih soigralcev je jasno, da se je njegov čas v Houstonu že iztekel.

Rakete so brez Anthonyja sinoči s 115:103 odpravile Indiano. James Harden je dosegel 40 točk, Chris Paul jih je dodal 26.

Pravo dramo so spremljali gledalci v Los Angelesu, kjer je imel zadnjo besedo kdo drug kot LeBron James. Kralj je imel 19 sekund pred koncem ob vodstvu Atlante s 106:105 na voljo dva prosta meta, vendar oba zgrešil. Do žoge se je dokopal Kyle Kuzma, ki je prav tako zgrešil, nato pa je na sceno stopil James in žogo za zmago silovito zabil skozi obroč.

Na drugi strani je novinec Trae Young lepo prodrl pod koš, kjer je naletel na novopečenega člana Lakersov Tysona Chandlerja, ki je njegov met blokiral. James je dosegel 26 točk.

Portland je za četrto zaporedno in deseto zmago v sezoni s 100:94 odpravil Boston, Milwaukke je bil s 121:114 boljši od Denverja, Charlotte je s 113:103 premagal Detroit, Orlando pa je bil v gosteh od New Yorka boljši s 115:89.