Dvojni dvojček Dončiča premalo za zmago

Liga NBA 20. Nov 20189:20 > 9:23
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Luka Dončić je v noči iz ponedeljka na torek z Dallasom odigral obračun proti razpoloženi ekipi Memphisa in izgubil z 98:88, pa čeprav je slovenski najstnik zabeležil prvega dvojnega dvojčka v karieri s 15 točkami in 10 skoki.

Košarkarji moštva Memphis Grizzlies so na domačem parketu premagali Dallas z le 98 doseženimi točkami, a so se spet zanašali na trdno igro v obrambi, ki je v času, ko se moderna košarka vrti okoli doseganja točk, nekaj nenavadnega. Memphis je z zmago prekinil niz štirih zaporednih zmag Luke Dončića in njegvega Dallasa, varovanci J.B. Bickerstaffa pa so na zadnjih sedmih tekmah zabeležili še šesto zmago, obenem pa je Memphis postal tudi najboljša obrambna ekipa v ligi, ki nasprotnikom na tekmo dovoljuje le 100 točk.

Luka Dončić tekme ni začel razpoloženo in zgrešil prvih šest poskusov iz igre, šele v drugi četrtini pa je zabeležil prvi uspešen met. Tekma je bila sila izenačena, saj sta se ekipi kar 17-krat zamenjali v vodstvu, rezultat pa je bil 15-krat tudi izenačen. Šele v zadnji četrtini so Grizliji uspeli pobegniti Dallasu, potem ko so zrežirali delni rezultat 10-0, Mavsi pa se iz tega položaja niso uspeli vrniti.

Luka Dončić je tekmo končal s 15 točkami (6/20 met igre), 10 skoki in tremi asistencami, Dennis Smith jr. pa je bil najboljši strelec gostov z 19 točkami.

Pri Memphisu je blestel Mike Conley, ki je dosegel 28 točk, njegov standardni pomočnik Marc Gasol pa je tekmo končal s 17 točkami in 15 skoki ter štirimi blokadami.

Dallas bo naslednjo tekmo igral proti Brooklynu.