Nov rekord Dončića premalo za zmago

Liga NBA 21. Dec 20187:15 > 7:19
Tom Pennington/Getty Images

Luka Dončić nadaljuje s sijajnimi predstavami, toda tudi njegovih rekordnih 32 točk ni bilo dovolj za zmago proti Los Angeles Clippersom, ki so bili od Dallasa boljši s 125:121. Za teličke je to četrti zaporedni poraz.

Gledalci v Staples Centru so spremljali zanimivo in napeto srečanje. Domači so bili večino časa v rahli prednosti, gostje pa so jih ujeli in tudi prehiteli po sijajnem začetku zadnje četrtine. Mavericski so pet minut pred koncem po uspešnem prodrou Maximiliana Kleberja celo povedli za pet točk, toda zaključek srečanja je pripadel domačim. Odločilna je bila serija 10:0, po kateri se telički niso več uspeli vrniti. 

Luka Dončić je z 32 točkami postavil nov strelski rekord v ligi NBA. V statistiko je vpisal še štiri skoke, pet podaj in štiri ukradene žoge. Štiri žoge je tudi izgubil. Najboljši slovenski športnik letošnjega leta je blestel predvsem v tretji četrtini, ko je dosegel kar 14 točk. Pri Clippersih je prav tako z 32 točkami blestel Danilo Gallinari.

Na edini preostali tekmi je Miami s 101:99 odpravil Houston. Vročica je seveda nastopila brez Gorana Dragića, ki ga čaka nekoliko daljši počitek. Da rakete niso slavile še šestič zapored, sta bila najzaslužnejša Josh Richardons (22 točk) in Tyler Johnson (19). Pri Houstonu je vnovič blestel James Harden, ki je tokrat zbral 35 točk in 12 podaj. Miami je slavil tretjič zapored.