Aldridge zasenčil tudi Westbrooka, nov šov Jokića

Liga NBA 11. Jan 20196:48 > 6:50
Getty images/Ronald Cortes

Sinočnji večer v ligi NBA je ljubiteljem košarke ponudil marsikaj. San Antonio je v tekmi sezone šele po dveh podaljških odpravil Oklahomo, Dwayane Wade je spomnil na zlate čase, Nikola Jokić pa je z novim trojnim dvojčkom potrdil enajsto zaporedno domačo zmago Denverja.

Tekma v San Antoniu se je začela s 14 zaporednimi trojkami domačih, na koncu pa so potrebovali kar dva podaljška, da so strli odpor Oklahome. Pri gromu so kar štirje igralci presegli mejo 20 točk, Prvi zvezdnik Russell Westbrook je za nov trojni dvojček dosegel 24 točk, 24 skokov in 13 podaj, toda sinoči se je vse vrtelo okoli LaMarcusa Aldridgea. Izkušeni 33-letni krilni center je prvič v karieri presegel mejo 50 točk (55) in postal prvi član San Antonia po Tonyju Pakrerju in letu 2008 s tovrstnim dosežkom.

Aldridge je samo v drugem podaljšku dosegel 7 točk in bil ob Derricku Whitu, ki je v tem delu dosegel štiri točke, najzasluženjši, da je San

 Antonio dobil najbolj zanimivo predstavo v ligi NBA v letošnji sezoni.

Nove zmage se veselijo pri Miamiju, ki je bil s 115:99 boljši od Bostona. Vročica je ob polčasu že vodila za 26 točk, nato pa Bostonu dopustila, da se je nekoliko približal, a še preden bi lahko resno začeli razmišljati o preobratu je na sceno stopil super veteran Dwyane Wade in v odločilni tretji četrtini dosegel osem od svojih 19 točk.

Na Zahodu še naprej kraljuje Denver, ki je za enajsto zaporedno zmago pred svojimi gledalci gladko s 121:100 premagal LA Clippers. Nikola Jokić je blestel z 18 točkami, 14 skoki in 10 podajami, kar je bilo dovolj za 21. trojnega dvojčka v karieri.