Dončić po prvem trojnem dvojčku: Igral sem slabo

Liga NBA 22. Jan 20193:15 > 3:27
Getty Images

Luka Dončić je v ponedeljek, 21. januarja 2019, na tekmi proti Milwaukeeju prišel do svojega prvega trojnega dvojčka v Ligi NBA in spet spisal zgodovino. Postal je drugi najmlajši igralec v zgodovini najmočnejše košarkarske lige, ki mu je uspel tak dosežek. Kaj je po sicer porazu povedal Luka?

Andy Lyons/Getty Images

Dallas je tekmo proti razpoloženemu Milwaukeeju izgubil s 116:106Luka Dončić pa je v statistiko vpisal 18 točk, 11 skokov in 10 asistenc. Vodilno ekipo Vzhoda je do zmage popeljal izjemni Giannis Antetokounmpo (31 točk, 15 skokov), ki je eden izmed glavnih kandidatov za letošnjo nagrado MVP.

Dončiću zgodovinski dosežek ni pomenil veliko: “Igral sem slabo. Dosegel sem trojni dvojček, a precej raje bi izbral zmago.

Moral bi zadeti določene mete, pa jih nisem. Na tem moram delati. Cilj vsake ekipe je, da zaustavi nasprotnika, a nam ni uspelo. Moramo ostati samozavestni. Verjamem, da tudi smo samozavestna ekipa. Treba bo trdo delati na treningih in se vrniti v igro,” je po tekmi še dodal prvi zvezdnik Mavsov, ki so trenutno na 13. mestu Zahoda.

Slovenski najstnik je po porazu odgovarjal tudi na vprašanja o All-Star tekmi: “Hvala vsem, ki so glasovali zame. Najprej moramo počakati, ali bom sploh nastopil na tekmi zvezd. Če bom, bi bilo to super.